Χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας σε καμία από τις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προσπάθησε να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις για το σκάνδαλο Πετσίτη, χαρακτηρίζοντάς το «πέτσινο» και «υπέρμετρο θόρυβο». Ταυτόχρονα παρείχε πλήρη κάλυψη στην Γενική Γραμματέα κατά της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα, η οποία υπήρξε νομικός εκπρόσωπος εταιρειών συνδεόμενων με τον δικηγόρο των offshore Αρτέμη Αρτεμίου, την ώρα που ήταν στενή συνεργάτης του.

Όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά, έγινε «υπέρμετρος θόρυβος σε σχέση με την ανύπαρκτη σημασία της υπόθεσης». Όπως μάλιστα είπε, ψάχνει να βρει ποιο αδίκημα μπορούμε να αποδώσουμε στον συμμαθητή του Ν. Παππά! «Ψάχνω να βρω το αδίκημα. Θα μου πείτε έχω φύγει πολλά χρόνια, έχω ξεχάσει. Φοβάμαι, όμως, ότι ο Θεός, η μοίρα, έχει πολύ μεγάλο χιούμορ. Γιατί γνώριζε ότι κάποιος Μανώλης Πετσίτης θα πρωταγωνιστούσε σε κάποιο πέτσινο σκάνδαλο», είπε. Όπως ανέφερε, το μόνο αδίκημα που μπορεί να βρει είναι αυτό της εσχάτης προδοσίας, επειδή προέβλεψε το ποσοστό που θα έβγαζε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Την ίδια ώρα, παρά τα στοιχεία που παρουσίασαν οι βουλευτές Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή, ο κ. Παπαγγελοπουλος επέμεινε πως η δράση της κυρίας Ξεπαπαδέα, ήταν «νόμιμη και ηθική».  Ειδικότερα, ο αναπληρωτής Υπουργός ισχυρίστηκε ότι η σύμβουλός του εργάστηκε για μια Κυπριακή εταιρεία, η οποία δεν ήταν offshore αλλά χαρακτηρίζεται ως «limited», ήτοι περιορισμένης ευθύνης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο, δεν ήταν ιδιοκτήτης της ο Αρτεμίου, αλλά δικηγόρος της, ενώ άλλος είναι ο νόμιμος κάτοχός της (αν και η εταιρεία έχει έδρα τα γραφεία του Αρτεμίου). «Επομένως δεν ανήκει στον Αρτεμίου ούτε στον Λαυρεντιάδη, απλώς ο Αρτεμίου είναι δικηγόρος της συγκεκριμένης εταιρείας και ο Λαυρεντιάδης συνδέεται με άλλη εταιρεία», υποστήριξε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Όπως πρόσθεσε δεν βλέπει κάποιο ποινικό αδίκημα, αν και παραδέχτηκε ότι το θέμα μπορούμε «δεοντολογικά να το συζητήσουμε και το συζητάμε»!

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης ανέφερε για την κ. Ξεπαπαδέα πως «ήταν δικηγόρος offshore, διότι αυτό ορίζεται από το αν ξέρουμε ποιανού τα συμφέροντα κρύβονται από πίσω. Δεν παρέχει η Κύπρος στοιχεία για τον τελικό δικαιούχο, το βασικό μέτοχο. Η Κύπρος χρησιμοποιεί κατά κόρον παρένθετα πρόσωπα ενώ εταιρεία έχει διεύθυνση το γραφείο του Αρτεμίου».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο Αρτεμίου ελέγχεται για φοροδιαφυγή επειδή ήταν στα Panama Papers, την ώρα που η ίδια είχε τη δύναμη να αφήσει υποθέσεις να παραγραφούν. «Άφησε την υπόθεση να παραγραφεί ή συνεχίζει να ελέγχεται από την ΑΑΔΕ; Είναι ανώτατος κρατικός λειτουργός. Νοείται να κάνει κατασχέσεις κατά του Δημοσίου. Χάθηκαν οι δικηγορικές υποθέσεις. Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων;», αναρωτήθηκε ο κ. Θεοχάρης για να τονίζει ότι πιθανότατα υποβαθμίστηκε για να πάρει την συγκεκριμένη υπόθεση( από διευθύντρια έγινε ειδική σύμβουλος, κάτι που της επιτρέπει να ασκεί το δικηγορικό λειτούργημα».

«Μήπως έγινε κατ’ εντολή της κυβέρνηση να πάρει την υπόθεση γιατί ξαναέγεινε γενική γραμματέας που έχει πάλι κόλλημα. Μήπως ανταμείφθηκε;», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου τόνισε: «Από τότε, ο «ταλαντούχος και δραστήριος» κ. Πετσίτης εκπροσωπούσε φορολογικά στην Ελλάδα τη Δικηγορική εταιρεία Αρτεμίου – Πιερρή, ο δε κ. Αρτ. Αρτεμίου, πληρεξούσιος Δικηγόρος του οποίου ήταν η κα Ξεπαπαδέα, όπως αποκαλύφθηκε επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου τον Οκτώβριο του 2016 και συνταξίδεψε στη Βενεζουέλα με τον κ. Παππά για δουλειές…εξαγωγής γεωργικών προϊόντων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας: Ψεύτικο σκάνδαλο η υπόθεση Πετσίτη, δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο