Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος – Βουλή: Καμία μεταναστευτική πολιτική δεν «αντέχει» μια νέα ανάφλεξη στο Λίβανο

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Νίκος Παναγιωτόπουλος

«Κύματα εκατομμυρίων προσφύγων» προέβλεψε ότι θα προκύψουν στην περίπτωση μιας ανάφλεξης στο Λίβανο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στο Κοινοβούλιο τόνισε χαρακτηριστικά: «Καμία στρατηγική δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα αν αύριο σημειωθεί μια μεγάλη ανάφλεξη στον Λίβανο με χερσαία εισβολή των Ισραηλινών στρατευμάτων».

Προσέθεσε αναπόφευκτα κάποιοι από αυτούς θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στην Ευρώπη και από τη χώρα μας και τόνισε χαρακτηριστικά ότι τότε όλες οι στρατηγικές «πάνε στράφι» και πάμε σε κατάσταση αντιμετώπισης κρίσης.

Υπογράμμισε ότι για την κρίση αυτή, η Ελλάδα προετοιμάζεται όσο μπορεί, αλλά αυτό δεν είναι θέμα της Ελλάδας είναι και όλης της Ευρώπης κι όλου του Δυτικού κόσμου να αντιμετωπίσει κύματα προσφύγων από περιοχές όπου ξεσπάνε εμπόλεμες συγκρούσεις.

Για  την παρατήρηση του βουλευτή της Νίκης, Ν. Οικονομόπουλου, σχετικώς με την αρωγή της ΕΕ προς τη χώρα μας, ο κ. Παναγιωτόπουλος, σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι διέθεσαν για το 2015 – 2021, όταν το πρόβλημα βρισκόταν σε ανάφλεξη, 3,4 δις ευρώ στην Ελλάδα για να το αντιμετωπίσει και για την περίοδο 2021 – 2027 διατίθεται το ποσό των 1,6 δις.

Στο σημείο αυτό, ενημέρωσε ότι αν αλλάξουν τα δεδομένα, η χώρα μας θα ζητήσει πρόσθετη χρηματοδότηση, ωστόσο επισήμανε ότι η Ευρώπη συμπαρίσταται.

Αναφερόμενος στη νέα στάση της Γερμανίας στο μεταναστευτικό, ο υπουργός ανέφερε ότι «Η Γερμανία δεν έχει κλείσει ακριβώς τα σύνορα της, εφαρμόζει εκτεταμένους ελέγχους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλει τέτοιους ελέγχους. Η Ελλάδα δεν επηρεάζεται από αυτούς τους ελέγχους. Δεν τίθεται ζήτημα μαζικών επιστροφών. Ούτε μας της ζητήσανε ούτε δεχόμαστε να το συζητήσουμε.

Και η Ελλάδα κάνει επιστροφές, πάνω από 6.000 επέστρεψαν σε τρίτες χώρες. Προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πραγματοποιούνται».

Διαβάστε επίσης:

Κάτω του 2% ο πληθωρισμός σε Γαλλία και Ισπανία – Κοντά σε νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ

Τζορτζ Σόρος: Σάλος από την κίνηση του να εξαγοράσει 200 ραδιοφωνικούς σταθμούς πριν τις εκλογές

Θεσσαλονίκη: «Όμηρο» στις τουαλέτες του σχολείου κρατούσαν 14χρονοι συμμαθητή τους – Τον βιντεοσκοπούσαν…