Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κασσελάκης δεν αποσύρει το εξώδικο», λέει ο Πολάκης

Κασσελάκης και Πολάκης

Δεν αποσύρει το εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης,  υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης, μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήρθα στην ώρα μου τίμησα αυτά που είχα πει. Προσπάθησα να προσφέρω στην πορεία προς το συνέδριο. Οι συνυποψήφιοι μου – έθεταν ως προϋπόθεση την απόσυρση του εξώδικου. Το ίδιο έκανα και εγώ. Όπως καταδίκασα την επιλεκτική διαρροή, που δεν έχει πια κανένα νόημα γιατί και τα 5 είναι δημόσια, είπα και εγώ στον Κασσελάκη να το αποσύρει», είπε αρχικά ο Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας πως ο ίδιος «δήλωσε ότι δεν θα το κάνει. Είπε ότι δεν θα προχωρήσει σε δικαστικές διώξεις είναι και αυτό ένα προχώρημα», σημείωσε ο βουλευτής Χανίων.

Και πρόσθεσε: «Με βάση αυτά ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επί της ουσίας συζήτηση. Αποχώρησε. Ο Φάμελλος δεν ήρθε και αυτός είχε βάλει το ζήτημα της απόσυρσης του εξώδικου».

Συνέχισε, λέγοντας: «Εγώ έχω να πω ότι το πολιτικό σχέδιο για έναν ΣΥΡΙΖΑ του 5% που θα ασχολείται με τα δικαιώματα η ενός που θα γίνει προσαρτήματα μιας κυβέρνησης δεν με αφορά και δεν πρόκειται να υπάρξει».

Σε σχέση με το θέμα του εξωδίκου που θα τεθεί στην συνεδρίαση της ΚΕ το Σάββατο, λέει: «Είναι δικός τους λογαριασμός. Εγώ θα εκτιμήσω την στάση μου σε σχέση με την παρουσία μου στην κεντρική επιτροπη. Εγώ όπως έχω πει δημόσια δεν θέλω να αποκλείσω κανέναν. Θέλω να τους νικήσω».

Λίγο νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης βγαίνοντας από την  ημίωρη συνάντηση που είχε με τον Παύλο Πολάκη άφησε να εννοηθεί ότι αποσύρει το εξώδικο κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή στοιχείων του πόθεν έσχες του προς τον Τύπο.

«Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης εξερχόμενος από  την Κουμουνδούρου, και, παρότι  δεν μίλησε ξεκάθαρα για απόσυρσή του, ζητώντας διαλεύκανση για τη  διαρροή, διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι «δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ με περαιτέρω νομικές ενέργειες».

Ταυτόχρονα δήλωσε καλυμμένος από την «άμεση αντίδραση» του κόμματος με την δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες όλων των υποψηφίων για την Προεδρία.

Επί της διαδικασίας ο κ. Κασσελάκης είπε πως βρέθηκε χωρίς όρους στην Κουμουνδούρου για να συζητήσει και κάλεσε το κόμμα να διεξάγει ένα συνέδριο για όλους και να γίνει στην ώρα του, χωρίς επιλεκτική μεταχείριση.

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα, αναφορικά με την διαμαρτυρία του, λέγοντας πως η γρήγορη αντίδραση του κόμματος τον ικανοποίησε, με την δημοσιοποίηση των πέντε πόθεν έσχες με όρους ισονομίας.

Κάλεσε δε τη γραμματεία να προβεί σε έρευνα για τη διαρροή του πόθεν έσχες, η οποία ήταν επιλεκτική και στοχευμένη για να αμαυρώσει το πρόσωπό του, όπως είπε.

Εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία των υπολοίπων υποψηφίων προέδρων στη σύσκεψη.

Υπενθυμίζεται πως από το προσκλητήριο Πολάκη απουσίαζαν οι άλλοι τρεις υποψήφιοι επικαλούμενοι ακριβώς το εξώδικο, ενώ νωρίς το πρωί την απόσυρση του ξεκάθαρα είχε ζητήσει και ο κ. Φάμελλος, εκ των υποψηφίων για την προεδρία.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ναυάγησε η σύσκεψη των πέντε υποψηφίων προέδρων – Παρών στο προσκλητήριο Πολάκη δήλωσε μόνο ο Κασσελάκης

GSK: Συμφώνησε διακανονισμό $2,2 δισ. για την υπόθεση Zantac – Άλμα για τη μετοχή

Χατζηδάκης: «Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο δεν είναι νέα ρύθμιση»