Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Π. Μαρινάκης: Για να έχει νόημα η επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές, πρέπει να έχουν γίνει οι καταγραφές ζημιών

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

«Αναρωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης, σε μία από τις δεκάδες ανακοινώσεις/αναρτήσεις που έχει εκδώσει σε λίγα 24ωρα, γιατί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές την προσεχή Τρίτη με τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι λογικό να αναρωτιέται κάτι τέτοιο ένας πολιτικός αρχηγός που αντιλαμβάνεται μια επίσκεψη ως αφορμή για φωτογραφία ή βίντεο και εν γένει τον ρόλο του ως περιφερόμενου influencer» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Τονίζει ότι για να έχει νόημα μια τόσο σημαντική συνάντηση, πρέπει πρώτα να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες καταγραφές ζημιών, οι αναγκαίες συσκέψεις εκτίμησης του κόστους αποκατάστασης και γενικά κάθε προπαρασκευαστική ενέργεια για να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης, τόσο των ζημιών στο φυσικό περιβάλλον, όσο και στις περιουσίες των πολιτών, πάνω στο οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, θα γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση, με στόχο την εξεύρεση των καλύτερων λύσεων για τους πολίτες.

«Συνεπώς, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο για τον τόπο και τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών να είχαμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που θα κατέθετε συγκεκριμένες και κυρίως κοστολογημένες προτάσεις, αντί να έχει έναν αρχηγό που κάνει αναρτήσεις όπως αναπνέει. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν ψάξει κανείς το τελευταίο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, δεν θα βρει ούτε μισή πρόταση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής προστασίας» προσθέτει ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιά σε δασική περιοχή στον Παλαμπά Θεσπρωτίας – Μήνυμα του 112 να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς τους Φιλιάτες

ΥΠΕΞ Ισραήλ: Σε περίπτωση ιρανικής επίθεσης περιμένουμε βοήθεια από τους συμμάχους μας για επίθεση στο Ιράν

Το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης του ΕΟΔΥ για τον έγκαιρο εντοπισμό κρουσμάτων mpox – Τι πρέπει να προσέχουμε