Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ενέργεια

Π. Μαρινάκης: Εξωγενείς οι αιτίες για τις τιμές στην ενέργεια – Ικανοποιητικό το ότι η Φον ντερ Λάιεν αναγνωρίζει το πρόβλημα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

«Είναι ικανοποιητικό ότι η πρόεδρος της Κομισιόν αναγνωρίζει το πρόβλημα. Αλλά η επίλυσή του έχει τεχνικά χαρακτηριστικά. Είναι κάτι για το οποίο μίλησε πρώτος ο κ. Μητσοτάκης», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, κληθείς να σχολιάσει την σημερινή απάντηση της Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ενώ πρόσθεσε σχετικά μεταξύ άλλων:

«Θα επιμείνουμε πολύ ως κυβέρνηση (…) Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα για την ενίσχυση των πολιτών, αλλά οι αιτίες για τις τιμές στην ενέργεια είναι εξωγενείς».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές της ενέργειας, όπως για παράδειγμα, η πίεση της κλιματικής αλλαγής στα ενεργειακά συστήματά μας, καθώς και η ανάγκη μίας καλύτερης διασύνδεσης εντός της ΕΕ και των γειτόνων της.

Ερωτηθείς, σε σχέση με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου, αν το έργο θα πραγματοποιηθεί ή όλα εξαρτώνται από τη μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε:

«Ήταν μια καλή ημέρα για το έργο αυτό σήμερα (…) Είναι εξαιρετική η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου. Η συνάντηση οδήγησε σε περαιτέρω πρόοδο (…) Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, ιδιαιτέρως για την Κύπρο, αλλά και ένα εξαιρετικά ακριβό έργο. Αισιοδοξούμε να προχωρήσει και επιθυμούμε να προχωρήσει».

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Όλγα Γεροβασίλη: Κατασκευασμένες και ψευδείς οι διαρροές από την Πολιτική Γραμματεία

MLS: Η διοίκηση εμφανίστηκε στους ομολογιούχους χωρίς draft σχεδίου εξυγίανσης

Viohalco: Στα 112 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων το πρώτο εξάμηνο