• Πολιτική

    Οργή στο Μαξίμου για το σοβαρό επεισόδιο Κικίλια – Παπαδημητρίου

    • NewsRoom
    Βασίλης Κικίλιας και Μπάμπης Παπαδημητρίου

    Βασίλης Κικίλιας και Μπάμπης Παπαδημητρίου


    Σύννεφα στον… καταγάλανο ουρανό της κυβέρνησης και μάλιστα από το πουθενά, προκάλεσε η σφοδρή, δημόσια σύγκρουση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου.

    Κι εκεί που στο Μέγαρο Μαξίμου έβλεπαν από… ψηλά τον ΣΥΡΙΖΑ να φλέγεται και τις εσωκομματικές έριδες να διαλύουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τώρα στην κυβέρνηση καλούνται να λύσουν ένα μείζον πρόβλημα.

    Η ένταση της ρήξης μεταξύ Κικίλια και Παπαδημητρίου, οι αποκαλύψεις από τον δεύτερο ακόμη και για απόπειρα βιαιοπραγίας από τον πρώτο, και το δημόσιο… ξεκατίνιασμα μέσω των social media, έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, μεγάλο μέρος του εκνευρισμού στρέφεται προς το πρόσωπο του υπουργού αφού ως θεσμικός, ως μέλος της κυβέρνησης, εκτιμούν ότι δεν θα έπρεπε να αντιδράσει με τέτοιο τρόπο.

    Υπενθυμίζεται ότι στην φημολογία των προηγούμενων εβδομάδων περί ανασχηματισμού και αντικατάστασης κάποιων στελεχών της κυβέρνησης, ο κ. Κικίλιας είχε ακουστεί έντονα ότι θα απομακρυνθεί από το Πολιτικής Προστασίας.

    Αλλωστε, ακούγονταν πολλά από το καλοκαίρι σχετικά με την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στις φονικές πλημμύρες της Θεσσαλίας.

    Και την προηγούμενη εβδομάδα είχε συζητηθεί σε κυβερνητικούς κύκλους η έμμεση απόδοση ευθυνών από τον Β. Κικίλια προς το υπουργείο Υποδομών και τον Χρ. Σταϊκούρα.

    Ηταν όταν ο κ. Κικίλιας είχε επισκεφτεί το ρέμα στη Ραφήνα λέγοντας ότι είναι «ένα χάλι» και την επόμενη ημέρα είχε «απαντήσεις» το υπουργείο Υποδομών για τις δράσεις που έχει κάνει για την συγκεκριμένη περιοχή.

    Τώρα όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ομάδα του Μαξίμου καλούνται να παίξουν το ρόλο του «πυροσβέστη» στην πρωτοφανή, δημόσια αντιπαράθεση των κ. Κικίλια και Παπαδημητρίου και μάλιστα με χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζουν καθόλου στο τεχνοκρατικό και ήπιο προφίλ που θέλει ο πρωθυπουργός να έχει η κυβέρνηση.

    Και όπως έλεγαν χθες πηγές πέριξ της κυβέρνησης «δεν θα αποκλείαμε να πάρει δύσκολες αλλά σκληρές αποφάσεις ο πρωθυπουργός εντός των ημερών».

    Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ενόχλησε περισσότερο το Μαξίμου ήταν η κάκιστη εικόνα που έδειξαν δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να συζητείται αρνητικά στους πολιτικούς κύκλους και πολλές φορές και κοροιδευτικά.

    Αλλωστε, το επεισόδιο Τζανακόπουλου – Ρήγα στην Κουμουνδούρου είχε γίνει αντικείμενο χλευασμού για πολύ καιρό και τώρα η ΝΔ καλείται να αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο.

    Θυμίζουμε ότι η αρχή έγινε όταν ο Μπ. Παπαδημητρίου χαρακτήρισε «μπασκετμπολίστα υπουργό» τον κ. Κικίλια, ο οποίος αντέδρασε άμεσα.

     

    Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις

     

    Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ήταν ωστόσο καλεσμένος αμέσως μετά τον κ. Παπαδημητρίου κι έτσι, όταν η εκπομπή επέστρεψε στον τηλεοπτικό «αέρα», «εισέβαλε» στο στούντιο και απάντησε στον δημοσιογράφο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Είμαι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και γιατρός ορθοπεδικός. Υπήρξα αθλητής της εθνικής ομάδας και πολλά χρόνια επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Έχω φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας με τιμή. Δεν θεωρώ ότι είναι καθόλου υποτιμητικό να είναι κάποιος αθλητής και να κολλάει ένσημα έναντι σε άλλους που δεν έχουν κολλήσει ένσημα ποτέ στη ζωή τους».

    Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, όμως, κατήγγειλε με ανάρτησή του απόπειρα βιαιοπραγίας σε βάρος του από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας τονίζοντας: “Υπήρξα, σήμερα το πρωί, πίσω από τις κάμερες, θύμα απειλών, ύβρεων και σωματικής σκοπούμενης βίας από τον Βασίλη Κικίλια.

     

     

    Με αφορμή σχόλιό μου για την εκμετάλλευση, που συστηματικά κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προβεβλημένων και συμπαθών προσωπικοτήτων, στη συγκεκριμένη περίπτωση του εξαιρετικού μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, ο παρών στο στούντιο υπουργός -μπασκετμπολίστας στα νιάτα του-, όταν έπεσαν οι διαφημίσεις, εκτός αέρα δηλαδή, κατευθύνθηκε προς το μέρος των δημοσιογράφων με άγριες διαθέσεις.

    Αμέσως και σε απειλητικό τόνο, με κατηγόρησε ότι προσβάλω τους αθλητές και μου ζήτησε να μη τους πιάνω στο στόμα μου. «Κάτι παρεξήγησες» του είπα «και λυπάμαι γι αυτό».

    Συνέχισε όμως: «Τι είσαι; Ένα τίποτα» και άλλα ακατανόητα φώναζε ενόσω όλοι οι παριστάμενοι προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Δεν σταμάτησε εκεί. Κινήθηκε προς το μέρος μου επιθετικά, αναγκάζοντας συνάδελφο δημοσιογράφο να σπεύσει ανάμεσά μας για να εμποδίσει αυτό που όλοι φοβήθηκαν.

    Τίποτε δεν ήταν αρκετό για να συγκρατήσει τον μαινόμενο υπουργό “Προστασίας.

    O B. Κικίλιας επανήλθε με νέα ανάρτησή του όπου αναφέρει:

    Ο κ. Παπαδημητριου αναλυτής-σχολιαστής και αφ υψηλού κριτής των πολιτικών στους οποίους εντάχθηκε αλλά δυστυχώς δεν επανεξελέγη , έχει μπερδευτεί : Νομίζει ότι μπορεί να απαξιώνει και να ειρωνεύεται ακόμη και επι προσωπικού, χωρίς αντίλογο με την υπεροψία διορισμένου κήνσορα. Κι όταν συμβεί να του απαντούν πρόσωπο με πρόσωπο καταφεύγει σε συκοφαντίες : Η υπεροψία δίνει τη θέση της στην δειλία και το ασύστολο ψέμα.

     

     

    Διαβάστε επίσης:

    Πρωτοφανής σύγκρουση Κικίλια – Παπαδημητρίου: Το επεισόδιο και οι απαντήσεις στο facebook



    ΣΧΟΛΙΑ