Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Ομόφωνα η καθαίρεση της Εύας Καϊλή από Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Εύα Καϊλή

Εύα Καϊλή

Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε ομόφωνα την καθαίρεση της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή από τη θέση της μίας εκ των αντιπροέδρων του σώματος, όπως ανακοίνωσε τώρα η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

Σήμερα στη 1:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η  ψηφοφορία στην Ολομέλεια, του Ευρωκοινοβουλίου  για την παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα  τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, (Άρ.21) η Διάσκεψη των Προέδρων μπορεί, αποφασίζοντας με πλειοψηφία τριών πέμπτων των ψηφισάντων, που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον τρεις πολιτικές ομάδες, να προτείνει στην Ολομέλεια τον τερματισμό της θητείας του Αντιπροέδρου, ακόμα και του ίδιου του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου αξιωματούχου που έχει εκλεγεί στο Κοινοβούλιο, όταν θεωρεί ότι ο εν λόγω βουλευτής έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πλήρης στήριξη στον Μαργαρίτη Σχοινά

Εύα Καϊλή: Σε φυλακή «μπουτίκ» με αθλητικές δραστηριότητες, χαλάρωση και εκμάθηση