Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αγρότες – Επιστροφή στα μπλόκα για να παρθούν αποφάσεις

Σε μαραθώνιο εξελίχθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες, οι οποίοι αμέσως μετά δήλωσαν ότι επιστρέφουν στα μπλόκα, για να ληφθούν αποφάσεις από τις γενικές συνελεύσεις.

Εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου οι εκπρόσωποι των αγροτών ανέφεραν πως έγινε ουσιαστικός διάλογος, παρουσίασαν τις προτάσεις τους και  το ίδιο έκανε και ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στους αγρότες ο κ. Τσίπρας είπε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε όλες τις φωνές και τις απόψεις, ενώ εξέφρασε την άποψή του ότι το αγροτικό κίνημα έχει πια ωριμάσει και μπορεί να βρει δρόμους έκφρασης με αυτονομία και αυτοτέλεια, ούτως ώστε να μπορέσει ο αγώνας και η κινητοποίηση να έχει και αποτέλεσμα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης «ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι τα πέντε χρόνια, από το 2010 έως το 2015, υπήρξε μια μεγάλη καταστροφή εθνικού πλούτου».

«Αν δεν καταφέρουμε να ανακτήσουμε τον εθνικό πλούτο, και κατά την άποψή μου πρωτοπόρος για την ανάκτηση του πλούτου είναι ο αγροτικός χώρος, τότε να πούμε αλήθειες μεταξύ μας, δεν θα μπορούμε να μιλάμε ούτε για εισόδημα, ούτε για συντάξεις ούτε για έξοδο από την κρίση.

Η βελτιωμένη πρόταση που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στους αγρότες για την αποκλιμάκωση της έντασης προβλέπει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρεις ασφαλιστικές κλάσεις που θα αντιστοιχούν σε ανάλογες συνταξιοδοτικές παροχές.

Δηλαδή:
-οι χαμηλότερες εισφορές 12% επί του εισοδήματος θα οδηγούν σε χαμηλότερη εθνική σύνταξη 12/20 δηλαδή 230 ευρώ.
-η μεσαία κατηγορία με εισφορά 14% ή 15% του εισοδήματος θα αντιστοιχεί σε εθνική σύνταξη 268 ευρώ, ενώ ανάλογη μείωση θα υποστεί και η ανταποδοτική σύνταξη.
– Όσοι επιλέξουν την κατάταξη στην υψηλότερη κατηγορία που αντιστοιχεί σε εισφορά 20% επί του εισοδήματος θα έχουν ως μπόνους μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο, έως το 2021. Η Εθνική Σύνταξη θα ανέρχεται στα 384 ευρώ, ενώ χωρίς περικοπές θα καταβάλλεται και η  ανταποδοτική.

Τέλος, θα υπάρχει πρόβλεψη για τους αγρότες, που αν και επέλεξαν να πληρώνουν μειωμένες εισφορές, θα θελήσουν να λάβουν τελικά ολόκληρη την Εθνική Σύνταξη, μέσω εξαγοράς καθώς και δυνατότητα αλλαγής ασφαλιστικής κλάσης, ώστε να λάβουν υψηλότερη σύνταξη.