ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέρκελ για νέα μεταναστευτική πολιτική Γερμανίας: Αν δείτε προσεκτικά, κι εγώ τους ίδιους στόχους είχα
Ολοκληρώθηκε η άτυπη τηλεδιάσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με ομάδα ηγετών, στο πλαίσιο της προπαρασκευής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Μαρτίου 2021.
Στην τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβαν επίσης μέρος η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, o Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, o Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, o Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.
Ο Πρωθυπουργός και οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την Τουρκία και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο σε συνέχεια των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου και ενόψει της επόμενης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25-26 Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται πως στην Σύνοδο του Μαρτίου αναμένεται να παρουσιαστεί η έκθεση του Ζοζέπ Μπορέλ για την Τουρκία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η γεωπολιτική αξία του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού
- Ο πρώτος δισεκατομμυριούχος της Αλβανίας: Η διαδρομή του Σαμίρ Μάνε από την εξορία στη δημιουργία μίας αυτοκρατορίας
- Η μυστική αυτοκρατορία του κληρονόμου της Hermes: Η αγωγή των 16 δισ. και το αόρατο χέρι του Κατάρ
- Γιατί ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε τώρα τα νέα μέτρα στήριξης ύψους 1 δισ. ευρώ – Οι στόχοι της ΔΕΘ
