Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτικής προστασίας για τις πυρκαγιές ζητά η αντιπολίτευση

Το μέτωπο της φωτιάς πάνω από την Πεντέλη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Την ανάγκη ενός οργανωμένου σχεδίου πρόληψης των πυρκαγιών επισημαίνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή την καταστροφική φωτιά στη βορειοανατολική Αττική, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε την κρίση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, που νωρίτερα βρέθηκε κοντά στους πληγέντες,  σε δομή στα Μελίσσια υποστήριξε ότι θα δώσει σκληρή μάχη μέσα και έξω από  τη Βουλή, ενώ εξέφρασε την συμπαράστασή του στους κατοίκους που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται και την ζωή τους να απειλείται.  Νωρίτερα, μετά την επίσκεψή του στο συντονιστικό κέντρο της πολιτικής προστασία με ανάρτησή του είχε ανακοινώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα για να χορηγηθούν στοιχεία για τα αεροσκάφη που επιχείρησαν για να αντιμετωπιστεί η καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική.

Παράλληλα, με νέα του ανάρτηση προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στην πρωτεύουσα , ζήτησε συμμετοχή για έμπρακτη στήριξη των πληγέντων.

«Βλέπω από χθες και ο ίδιος στο πεδίο, ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες. Μπορείτε να βοηθήσετε επιτόπου ή μέσω της Αλληλεγγύης. Όσο έχουμε ένα ανάλγητο, αδιάφορο και κυνικό Κράτος, το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλο», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο πλευρό των πληγέντων, στον Μαραθώνα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει ισχυρή πολιτική προστασία: «Βαθύτατα συγκλονισμένοι από την τραγική απώλεια ενός συνανθρώπου μας.

Στο ίδιο έργο θεατές καταστροφή να εκσυγχρονιστούν τα σχέδια πολιτικής προστασίας να υπάρχει πιο ενεργός ρόλος δασικής υπηρεσίας».

«Η πρόληψη είναι το κύριο ζήτημα, έπρεπε να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας των δασών», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική: 14 μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους

ΕΒΕΑ: Στο πλευρό των πληγεισών επιχειρήσεων από την πυρκαγιά στην βορειοανατολική Αττική

Γλυφάδα: Πρόστιμο 9.200 ευρώ συνολικά για τη φωτιά στην Τερψιθέα – Στον εισαγγελέα οι δυο 14χρονοι