Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Όλο το χρονικό της κόντρας Γεωργιάδη-ΣΥΡΙΖΑ: «Σκληρό δείγμα κυνισμού», αίτημα για αποπομπή και «πολιτικό σωσίβιο»

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Η δήλωση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη για τον θάνατο τουρίστριας στο Βόλο κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε τηλεοπτική εκπομπή πυροδότησε σφοδρή επίθεση στο πρόσωπο του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του, Στέφανο Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως «Πρώτα απ’ όλα το περιστατικό έγινε Κυριακή. Από την ίδρυση του ΕΣΥ, δεν προβλέπεται γιατρός σε Περιφερειακό ιατρείο το Σαββατοκύριακο.» Συμπληρώνοντας «Την περιοχή την καλύπτει το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας. Άρα, εκείνη την ημέρα δεν έγινε κάτι διαφορετικό απ’ ότι συμβαίνει συνήθως. Παρά ταύτα, το σύστημα λειτούργησε. Η νοσηλεύτρια από το περιφερειακό ιατρείο πήγε με όλο τον εξοπλισμό για να κάνει ΚΑΡΠΑ στα τρία λεπτά. Δυστυχώς, η κυρία είχε πάθει μια πολύ βαριά ανακοπή. Το ασθενοφόρο έφτασε από τον Δομοκό σε 20 λεπτά. Δεν μπορούσε να σωθεί.» Ο υπουργός κατέληξε τονίζοντας ότι «Εάν στην κοινή γνώμη μένει η εικόνα ότι πέθανε μία τουρίστρια γιατί δεν υπήρχε γιατρός, αυτό είναι ψέμα. Δεν πέθανε για αυτό. Αυτό βλάπτει το ΕΣΥ, βλάπτει και την Ελλάδα».

Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγη ώρα αργότερα, με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά κατά του Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή τις δηλώσεις του.  Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη για κυνισμό και πως «δε προτίθεται να κάνει τίποτα προκειμένου οι κάτοικοι των ορεινών, των νησιωτικών, των απομακρυσμένων περιοχών να έχουν ισότιμη μεταχείριση στην υγεία.»

Η ανακοίνωση συνεχίζει «Προφανώς για τον Άδωνι Γεωργιάδη οι θάνατοι λίγα μέτρα από περιφερειακά ιατρεία, οι διακομιδές στα νοσοκομεία στις καρότσες αγροτικών, οι εξαντλητικές εφημερίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι μια κανονικότητα με την οποία όχι μόνο έχει συμφιλιωθεί αλλά την υπερασπίζεται κιόλας.» και καταλήγει «Η δραστική αλλαγή πολιτικής για το ΕΣΥ αποδεικνύεται καθημερινά πως είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου».

Στέφανος Κασσελάκης: Η δήλωση του ακροδεξιού που κάνατε υπουργό Υγείας είναι ακραίο δείγμα κυνισμού

Ο Στέφανος Κασσελάκης παίρνοντας την σκυτάλη με ανάρτηση του στο X απευθύνεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας την αποπομπή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Κύριε Μητσοτάκη, η δήλωση του ακροδεξιού που κάνατε υπουργό Υγείας, “η ασθενής έπαθε ανακοπή Κυριακή και τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχουν γιατροί, κανένα κράτος δεν μπορεί να έχει παντού ιατρούς”, είναι ακραίο δείγμα κυνισμού. Ξέρω ότι με τον κ. Γεωργιάδη μοιράζεστε τον ίδιο κυνισμό και την ίδια έλλειψη ενσυναίσθησης (το είδαμε από τα Τέμπη ως την Πεντέλη), αλλά η συγκεκριμένη δήλωση μπορεί να “θεραπευτεί” μόνο με άμεση αποπομπή του».

 

Η απάντηση «καταπέλτης» του Άδωνι Γεωργιάδη: Επειδή έχετε εσωκομματικά προβλήματα μην βλέπετε τις ανθρώπινες τραγωδίες ως το πολιτικό σας σωσίβιο

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε σκληρή απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη χαρακτηρίζοντας την ανάρτηση του δεύτερου ως «Άκρον Άωτον μνημείο λαϊκισμού». Ο υπουργός έκλεισε την δημοσίευση του λέγοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης βλέπει «τις ανθρώπινες τραγωδίες ως το πολιτικό» του «σωσίβιο» επειδή αντιμετωπίζει «εσωκομματικά προβλήματα» και αυτό είναι «ντροπή»

Αναλυτικά η απάντηση Γεωργιάδη:

«Άκρον Άωτον μνημείο λαϊκισμού: εγώ είπα αυτό που ισχύει, ότι δηλ στα Περιφερειακά Ιατρεία ιατρούς έχουμε από την ίδρυση του ΕΣΥ Δευτέρα-Παρασκευή. Το Σ/Κ οι κάτοικοι εξυπηρετούνται από τα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας. Αυτό δεν έγινε επί θητείας μου, αλλά ίσχυε πάντα και επί Σύριζα. Στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν υφίσταται καμμία ευθύνη του ΕΣΥ, ούτε καμμία έλλειψη ιατρού. Η εκδημήσασα υπέστη ανακοπή σε ταβέρνα, είχε ειδικά θέματα, που λόγω ιατρικού απορρήτου δεν αποκαλύπτω και ενώ και η νοσηλεύτρια από το Περιφερειακό Ιατρείο βρέθηκε εκεί για τις πρώτες βοήθειες σε 4’ και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το ΚΥ Δομοκού σε 20’, δεν κατέστη δυνατή η ανάταξη της καθώς είχε ήδη αποβιώσει. Κύριε Κασσελάκη επειδή έχετε εσωκομματικά προβλήματα μην βλέπετε τις ανθρώπινες τραγωδίες ως το πολιτικό σας σωσίβιο είναι ντροπή.»

 

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα είναι για πολύ ακόμα πρόεδρος ο Κασσελάκης – Ο πολακισμός αρχίζει και εδραιώνεται

Πολάκης σε Κασσελάκη: Η σημερινή μας ηγεσία δεν εξασφαλίζει την ελπίδα, χρειάζονται μεγάλες αλλαγές, θα κάνω ό,τι μπορώ γι’ αυτό

Μια «κακιά μέρα» για τον Στέφανο Κασσελάκη – Από τα «πυρά» Κραουνάκη στην ευθεία αμφισβήτηση από Πολάκη