Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ο Τραμπ ενέκρινε το πακέτο των 484 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της Οικονομίας και του συστήματος Υγείας

Στην υπογραφή του νέου πακέτου των 484 δισ. δολαρίων για την στήριξη της αμερικανικής οικονομίας και του συστήματος Υγείας των ΗΠΑ προχώρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Το πακέτο, το οποίο προέκυψε μετά από διάλογο μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, περιέχει βοήθεια  370 δισ. δολάρια προς τις μικρές επιχειρήσεις που προσπαθούν να διατηρήσουν τους υπαλλήλους σε μισθοδοσία, καθώς κλείνουν για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του Covid-19. Παράλληλα, χορηγεί 75 δισ. δολάρια σε νοσοκομεία που αγωνίζονται να καλύψουν το κόστος κατά τη διάρκεια της κρίσης και 25 δισ. δολάρια για προσπάθειες αύξησης των τεστ για την ασθένεια.

Η νομοθεσία περιλαμβάνει:

– 310 δισ. δολάρια σε νέα κεφάλαια για το λεγόμενο Πρόγραμμα Προστασίας Μισθού, το οποίο παρέχει δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις που μπορούν να παραγραφούν εάν χρησιμοποιηθούν για μισθούς, παροχές, ενοίκια και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. 60 δισ. δολάρια προορίζονται για μικρούς δανειστές.

– 60 δισ. δολάρια για δάνεια και επιχορηγήσεις για βοήθεια σε καταστροφές για μικρές επιχειρήσεις.

– 75 δισ. δολάρια σε επιχορηγήσεις σε νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν υπερπληθώρα ασθενών.

– 25 δισ. δολάρια για την ενίσχυση των δοκιμών κορονοϊού, βασικό μέρος των προσπαθειών για άνοιγμα της οικονομίας.