Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης συναντάει βουλευτές στο Μαξίμου και προγραμματίζει περιοδείες

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μπορεί το τελευταίο διάστημα οι υπουργοί να έχουν ξεκινήσει την ενημέρωση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τα επικείμενα νομοσχέδια που θα φέρουν ώστε να υπάρχει ανοιχτή γραμμή μεταξύ τους αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει σταματήσει τα τετ α τετ με τους βουλευτές του.

Παρά το βαρύ πρόγραμμα του ο πρωθυπουργός βλέπει τουλάχιστον πέντε βουλευτές την εβδομάδα με την συζήτηση να έχει να κάνει με την ευρύτερη πολιτική κατάσταση αλλά και ζητήματα των εκλογικών περιφερειών τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη κιόλας θητεία του στο Μέγαρο Μαξίμου έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και ανταποκρίνεται σε κάθε αίτημα για συνάντηση.

Βέβαια αυτά τα τετ α τετ έρχονται και σε μια περίοδο που έχουν κατατεθεί δυο ομαδικές ερωτήσεις, αυτές των 11 και των 8 ενώ αναμένονται και άλλες όπως έχει γράψει πρώτο το Mononews το επόμενο διάστημα.

Φυσικά η ηγετική ομάδα έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως οι ερωτήσεις των βουλευτών είναι στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους, κλείνοντας κάθε συζήτηση περί ενότητα του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουν περάσει από το πρωθυπουργικό γραφείο ο Μάξιμος Χαρακόπουλος που μάλιστα έχει υπογράψει τη μια από τις δυο ομαδικές ερωτήσεις, ο Δημήτρης Κυριαζίδης κ.α. ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί και νέα ραντεβού και για τις επόμενες μέρες.

Περιοδείες

Την ίδια ώρα όμως ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης βλέπουν τους γαλάζιους βουλευτές που δεν συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, ανα νομούς και εστιάζουν σε ζητήματα των περιοχών τους.

Εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει επισκέψεις σε όλες τις περιφέρειες αφού ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου αλλά και τις πρωτοβουλίες που ετοιμάζονται για τις συγκεκριμένες περιοχές. Ήδη την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός βρέθηκε στον Έβρο και έχοντας στο πλευρό του μια σειρά από υπουργούς περιέγραψε τους βασικούς άξονες για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ήδη έχουν περάσει από το Μέγαρο Μποσοδάκη όπου εδρεύει η γραμματεία της κυβέρνησης εκτός των άλλων οι βουλευτές της Πιερίας ( Φώντας Μπαραλιάκος και Δημήτρης Κουλκουδίνας ), Κοζάνης ( Στάθης Κωνσταντινίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος ), Γρεβενών ( Θανάσης Σταυρόπουλος ), Φλώρινας ( Σταύρος Παπασωτηρίου ), Δράμας ( Δημήτρης Κυριαζίδης ), Πρέβεζας ( Σπύρος Κυριάκης ), Άρτας ( Γιώργος Στύλιος ) και Κορινθίας ( Μαρία Σούκουλη ).

Είναι σαφές οτι η ηγετική ομάδα επιδιώκει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών και των γαλάζιων βουλευτών ενώ όπου χρειάζεται παρεμβαίνει και το πρωθυπουργικό γραφείο. Εξάλλου ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις συναντήσεις με τους βουλευτές του αφού θέλει να γνωρίζει από πρώτο χέρι την άποψη τους αλλά και τις ανησυχίες τους.

Διαβάστε επίσης:

Αδωνις Γεωργιάδης: Στον προσανατολισμό μας η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού

Σκυλακάκης: Δεν καταργείται το πράσινο τιμολόγιο για όσους το έχουν ήδη επιλέξει

Σκυλακάκης: Δεν καταργείται το πράσινο τιμολόγιο για όσους το έχουν ήδη επιλέξει