• Πολιτική

    Ο Μητσοτάκης δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο – Η πρώτη μάχη στη Βουλή

    Κυριάκος Μητσοτάκης-Νίκος Ανδρουλάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης-Νίκος Ανδρουλάκης


    Απαντήσεις σε όλα τα επίπεδα είναι αποφασισμένος να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερήσιας συζήτηση την Τετάρτη στη Βουλή.

    Μπορεί η συζήτηση να αφορά την πολιτική προστασία και τον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου, τις πρωτοβουλίες για την στήριξη των πληγέντων καθως και την αποκατάσταση των υποδομών αλλά θεωρείται βέβαιο οτι ο πρωθυπουργός θα απαντήσει και σε αλλά βασικά θέματα που μπορεί να αναφερθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

    Να σημειωθεί οτι η συζήτηση της Τετάρτης αποτελεί ουσιαστικά πρεμιέρα για τις κοινοβουλευτικές κόντρες μετά από τις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου, κάτι που σημαίνει πως οι πολιτικοί αρχηγοί θα αναφερθούν και σε αλλά ζητήματα πέρα από την πολιτική προστασία.

    Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει παράλληλα με την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού να μην αφήνουν τίποτα αναπάντητο είτε αυτό έχει να κάνει με ζητήματα καθημερινότητας είτε ακόμα και με τα εθνικά θέματα. Ήδη από τις Βρυξέλλες μέσα στην εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σκληρή απάντηση σε όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για τα εθνικά ζητήματα: «Σε μια κρίση οι υπερπατριώτες πρώτοι θα έβαζαν την ουρά στα σκέλια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

    Έτσι σε αυτό το πλαίσιο πέρα από τις αναφορές στην πολιτική προστασία και τα βήματα που έχουν γίνει κατά την φετινή περίοδο όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τοποθετηθεί για την οικονομία, την ακρίβεια, για θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα όπως η υγεία, το μεταναστευτικό ή ακόμα και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Φυσικά ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα κινηθεί σε ήπιους τόνους αλλά αν προκληθεί θα σηκώσει το γάντι. Ειδικά στο διάλογο με την Τουρκία και την επικειμενη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογο του Χακάν Φιντάν στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αφήσει αναπάντητες τις επιθέσεις που δέχεται από τα κόμματα δεξιά της ΝΔ και όχι μόνο.

    Είναι σαφές οτι σε αυτή την φάση το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει να μην αφήνει τίποτα να πέσει κάτω είτε έχει να κάνει με κριτική είτε ακόμα και με fakenews όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πήγες.

    Φυσικά η συζήτηση στη Βουλή θα δείξει για πολλους και το αν η ηγετική ομάδα επιλέγει για αντίπαλο της το ΠΑΣΟΚ σε μια περίοδο που ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι αναβαπτισμένους μετά και την εσωκομματική μάχη ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έχει ανοιχτά μέτωπα αλλά οι δημοσκοπήσεις τον τοποθετούν ακόμα και πέμπτο κόμμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ολγα Κεφαλογιάννη – Μίνως Μάτσας: Το διαζύγιο και το επίδικο «χρυσό» οικόπεδο στο Παλαιό Ψυχικό – Αποκάλυψη mononews
    Ράλι στην τιμή της χρυσής λίρας: Οδηγός πώς να επενδύσετε – Ερωτήσεις – Απαντήσεις
    ΔΕΗ: Ανεβάζει τον ανταγωνισμό στην ηλεκτροκίνηση με το Blue Pass
     



    ΣΧΟΛΙΑ