• Πολιτική

    Ο Μητσοτάκης ακούει τους βουλευτές του – Συναντήσεις στο Μαξίμου πριν από τη συνεδρίαση της Κ.Ο.

    • Γιώργος Σιαδήμας

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα νέα μέλη της κυβέρνησης στην ορκωμοσία


    Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πατάει γκάζι για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των πολιτικών που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών και την ενίσχυση των εισοδημάτων για όλη την κοινωνία, έχει στραμμένο το βλέμμα του και στην κοινοβουλευτική ομάδα του.

    Άλλωστε υπό την προεδρία του η ΝΔ έχει κερδίσει πέντε εκλογικές μάχες από το 2019 και μετά πέρα από τις αυτοδιοικητικές κάλπες με τον ίδιο ως παλαιός βουλευτής, πρωτοεκλέχτηκε το 2004, να γνωρίζει τις αγωνίες των γαλάζιων βουλευτών.

    Μάλιστα αύριο, Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής. Μια συνεδρίαση που όχι μόνο έρχεται μετά την μάχη των ευρωεκλογών που παρά τις απώλειες από τις εθνικές κάλπες του 2023 η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτη, αλλά και μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

    Είναι αυτονόητο πως κάποιοι βουλευτές έχουν προβληματισμούς, άλλοι περίμεναν να μπουν στην κυβέρνηση ενώ υπάρχουν και αυτοί που αποχώρησαν από το σχήμα μετά τις διορθωτικές κινήσεις. Έτσι αναμένεται αρκετοί γαλάζιοι να λάβουν τον λόγο ενώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιδιώκει αυτή τη συζήτηση αφού η συνεδρίαση θα είναι κεκλεισμένων των θυρών αλλά ανοιχτή για να πάρουν το λόγο οι βουλευτές μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

    Άλλωστε συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα έχει να γίνει από τον περασμένο Φεβρουάριο για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα με αρκετούς βουλευτές τελικά να μην υπερψηφίζουν. Έτσι και μετά τις ευρωεκλογές αρκετοί είναι αυτοί που επιμένουν πως πέρα από την ακρίβεια η ΝΔ πλήρωσε και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως το κόμμα πρέπει να στρίψει προς τα δεξιά, προβληματισμοί που αναμένεται να ακουστούν και στη συνεδρίαση της Κ.Ο. Πάντως ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή μετά τις ευρωεκλογές ούτε δεξιά, ούτε αριστερά αλλά μόνο μπροστά για να λύσουμε τα προβλήματα των πολιτών.

    Το «μασάζ» του Μυλωνάκη

    Σε αυτό το πλαίσιο τα τελευταία 24ωρα ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης είχε επαφές με γαλάζιους βουλευτές σε μια προσπάθεια αποσυμπίεσης της κατάστασης.

    Μεταξύ άλλων είδε τους πρώην πλέον υφυπουργούς Γιάννη Παππά, Χάρη Θεοχάρη, Μάξιμο Σενετάκη και Στάθη Κωνσταντινίδη ενώ είχε τετ α τετ και μια σειρά βουλευτών που είχαν ακουστεί πως μπορεί να αξιοποιηθούν. Όπως ο Νότης Μηταράκης και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

     

    Γιώργος Μυλωνάκης, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ
    Γιώργος Μυλωνάκης, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

    Από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως αυτός δεν είναι ο τελευταίος ανασχηματισμός, άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν σε τρία χρόνια ενώ όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδειχθεί πως στελέχη που έμειναν το προηγούμενο διάστημα εκτός κυβέρνησης επέστρεψαν στο κυβερνητικό σχήμα.

    Πάντως ο Γιώργος Μυλωνάκης μέχρι πρότινος ήταν γενικός γραμματέας της Βουλής και είχε καθημερινή τριβή με τους γαλάζιους βουλευτές και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα αιτήματα τους.

    Μάλιστα ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ πέρα από το μασάζ των τελευταίων ημερών ήταν και αυτός που ενημέρωσε τους υφυπουργούς που αποχώρησαν από την κυβέρνηση την ημέρα του ανασχηματισμού.

    Όμως και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης που έχει την επικοινωνία με την γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους βουλευτές από την πρώτη μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ, τον Ιανουάριο του 2016 και έτσι έχει συνολική εικόνα για τους βουλευτές.

    Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι εκκρεμεί και η τοποθέτηση των νέων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ αφού από την τριάδα που έχει οριστεί τον Ιούλιο του 2023 έχει μείνει μόνο ο Θάνος Πλεύρης αφού ο Κώστας Τσιάρας και η Ζωή Ράπτη μπήκαν στην κυβέρνηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης κατά Τσίπρα και ενιαίας Κεντροαριστεράς: Ολόκληρο το σύστημα θέλει να σας επιβάλλει και το πρόβλημα και τη λύση με τους δήθεν σωτήρες
    ΔΣΑ κατά αλλαγών Φλωρίδη για ενδοοικογενειακή βία – Αντίθετη με το Σύνταγμα η υποχρεωτική επιβολή της προσωρινής κράτησης
    Ozempic, Wegovy και Zepbound: Στη Wall Street όλοι ποντάρουν στη μάχη κατά της παχυσαρκίας – Ποιοι θα βγουν κερδισμένοι



    ΣΧΟΛΙΑ