• Πολιτική

    Ο «μεσάζων» Παπαδόπουλος είχε προειδοποιήσει με sms τον Καμμένο πως θα υπάρξει πρόβλημα αν έρθουν οι Σαουδάραβες!

    • NewsRoom


    Αποκαλυπτική για την εμπλοκή του που είχε σαν αποτέλεσμα την ακύρωση της συμφωνίας για την πώληση στρατιωτικού υλικού από την Ελλάδα στην Σαουδική Αραβία είναι η κατάθεση του επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλου, η οποία διαβιβάστηκε τη Δευτέρα στη Βουλή. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο επιχειρηματίας γνώριζε πως η εμπλοκή των επίσημων αντιπροσώπων της Σαουδικής Αραβίας θα προκαλέσει πρόβλημα, ενώ είχε ενημερώσει ο ίδιος για αυτό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

    Σύμφωνα με τις διαρροές, ο Παπαδόπουλος προσπάθησε πάση θυσία να ματαιώσει τη συνάντηση της επίσημης αντιπροσωπίας της Σαουδικής Αραβίας με τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει, την παραμονή της προγραμματισμένης συνάντησης των δύο πλευρών έστειλε ο ίδιος sms στον Πάνο Καμμένο και τον προειδοποίησε πως θα υπάρξει εμπλοκή.

    Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να υποστηρίζει πως, τέλη Αυγούστου του 2017, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον αντισμήναρχο Κωνσταντινίδη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων. Ο κ. Κωνσταντινίδης του γνωστοποίησε ότι κλιμάκιο Σαουδαράβων θέλει να επιθεωρήσει το υλικό.

    Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, διότι έχει ο ίδιος επιθεωρήσει το υλικό. Μάλιστα,  διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι ο κ. Κωνσταντινίδης συνομίλησε με τον μεταφορέα, ρωτώντας την τιμή μεταφοράς 100.000 βλημάτων – και όχι 300.000 βλημάτων. Στη συνέχεια φέρεται να υποστηρίζει στην κατάθεσή του πως ενημέρωσε με sms τον κ. Καμμένο για την εμπλοκή που θα προκύψει.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της 29ης Αυγούστου στο Πεντάγωνο, με επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας τον ταξίαρχο Μιχαήλ Παπαδάκη. Την επόμενη ημέρα ο κ. Καμμένος κάλεσε στο γραφείο του τον κ. Παπαδάκη και, μεταξύ άλλων, τον κατηγόρησε για συμμετοχή «σε κύκλωμα που υπονομεύει τη διακρατική συμφωνία», ενώ κατά τις πρόσφατες κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίστηκε η αποστρατεία του συγκεκριμένου ταξίαρχου.

    Ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχεται ότι η ΓΔΑΕΕ αμφισβήτησε από την πρώτη στιγμή τα έγγραφα που τον εμφάνιζαν ως εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο φαίνεται ότι ο ίδιος δεν προσκόμισε τα σχετικά έγγραφα στην Δικαιοσύνη.



    ΣΧΟΛΙΑ