Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Ο Γιάννης Ραγκούσης διαφωνεί με τον Κασσελάκη: «Επωφελής η συμφωνία συγχώνευσης της Attica Bank»

Γιάννης Ραγκούσης

Γιάννης Ραγκούσης

Εκτός της προεδρικής γραμμής στην υπόθεση του 5ου τραπεζικού πυλώνα βρέθηκε σήμερα ο πρώην υπουργός και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος σε δηλώσεις του προς τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, τάχθηκε υπέρ της ανάγκης υπερψήφισης της πρόσφατης Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ Thrivest και ΤΧΣ για την εξυγίανση και συγχώνευση της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Όπως τόνισε ο κ. Ραγκούσης, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα για την οικονομία και τον ελληνικό λαό και εξήγησε ότι μη υπερψήφιση της συμφωνίας εξυγίανσης και δημιουργίας του 5ου τραπεζικού πυλώνα θα ισοδυναμούσε με 2 ελληνικές “Lehman Brothers” και θα προκαλούσε αντίστοιχη ζημιά στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας.

«Με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού, των καταθετών αυτών των τραπεζών, αλλά και των άλλων τραπεζών, καθώς επίσης και με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας, σας λέω πολύ καθαρά, ότι αυτή είναι μία συμφωνία, την οποία – ιδίως κόμμα που έχει κυβερνήσει και θέλει να ξανακυβερνήσει-, δεν μπορεί , κατά τη γνώμη μου, ελαφρά τη καρδία να μπει σε μία αντιπολιτευτική λογική στείρα και να την καταψηφίσει» σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε ότι είχε δηλώσει τη θέση του αυτή στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε ότι, ο ίδιος έχοντας παρακολουθήσει στενά τη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας Μετόχων ΤΧΣ – Thrivest που έγινε στις Επιτροπές της Βουλής, δεν εντόπισε σε αυτήν κανένα στοιχείο που να αποδομεί τη μεγάλη σημασία που έχει η συμφωνία αυτή.

Επιπλέον, χαρακτήρισε τη συμφωνία επωφελή και εξέφρασε την ελπίδα του ο ΣΥΡΙΖΑ να μην την καταψηφίσει. «Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καραμέρος, δεν είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει, αλλά ότι επιφυλάσσεται για την ολομέλεια. Θέλω να ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει σε καταψήφιση» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Λειψυδρία στα νησιά: «Επιστρατεύεται» η πράσινη ενέργεια – Πότε θα γίνουν οι προκηρύξεις για τα έργα