Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Άρθρα

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος πήρε στο «λαιμό του» τον Στέφανο Κασσελάκη – Άρθρο παρέμβαση

Κασσελάκης και Σπηλιωτόπουλος

Ποιος να το φανταζόταν ότι ο μικρός Αρης από την Πάτρα, που είχε γραφτεί στη ΜΑΚΙ, τη μαθητική νεολαία της Νέας Δημοκρατίας πριν από πολλά χρόνια, στην ΟΝΝΕΔ αργότερα, σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή και μετέπειτα υπουργός, θα ήταν πίσω από την πρώτη ηχηρή αποτυχία του Στέφανου Κασσελάκη. Το άλλοτε «blue boy» που από το 2019 προσέγγισε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε τελικά να «τρουπώσει» στο επιτελείο του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος πίστεψε ότι βρήκε τον δικό του «Σταν Γκρίνμπεργκ».

Τον δικό του «γκουρού» των αριθμών, ο οποίος θα έκανε στρατηγικές αναλύσεις στα focus groups και θα χάρασσε την επικοινωνιακή στρατηγική του Στέφανου Κασσελάκη.

«Ο κ. Κσσελάκης δεν ακούει συμβουλές, το επικοινωνιακό κομμάτι το κάνει μόνος του. Η δική μου άποψη είναι ότι ο κ. Κασσελάκης είναι αυτός που είναι, έχει κερδίσει μια σημαντική μάχη και όπως φάνηκε χθες από τα αποτελέσματα έχει την προοπτική να φτιάξει κυβερνώσα αριστερά».

Αυτά είπε ο «Αρούλης» για τους φίλους, αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της ευρωκάλπης. Πώς είναι κερδισμένη μια μάχη όταν παίρνεις ένα κόμμα στο 17%, με το οποίο αποχώρησε ο ιστορικός ηγέτης, το κάνεις σε λίγους μήνες 14% και θεωρείς ότι είσαι νικητής, μόνον ο κ. Σπηλιωτόπουλος το γνωρίζει.

Αρης και Στέφανος, φίλοι πλέον και συνεργάτες στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γείτονες αφού στο Κολωνάκι που αγόρασε ο Κασσελάκης το σπίτι του 1,8 εκατ. ευρώ, διαμένει εδώ και χρόνια ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Σ’ εκείνο το πανάκριβο ρετιρέ που απέκτησε με τους κόπους μιας ζωής και στο οποίο εγκατέστησε και τζακούζι έξι ατόμων.

Ισως δε να τους ένωσε και το american dream α λα ελληνικά. «Φτωχόπαιδα» και οι δυο έφτασαν στην κορυφή, τους αρέσει το life style αλλά μπορούν να το συνδυάσουν με την πολιτική, είναι λαμπεροί, αν και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος πια έχει «καβαντζάρει» τα 57 έτη και η λευκή του κοντοκομμένη κόμη είναι χαρακτηριστική στις συχνές εμφανίσεις του στην τηλεόραση.

Ισως να τους ενώνει η όμορφη ζωή και το γκλάμουρ, κι αν μη τι άλλο ο Αρης θα έχει πολλά να μάθει στον Στέφανο ως σύγχρονος «Πυγμαλίων».

Από την εποχή που ήταν σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή και φωτογραφιζόταν μόνο με ένα μπουρνούζι, κι όταν ο Καρατζαφέρης τον αποκάλεσε «Σαλώμη» και διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

Και από τότε που σαν ένας σύγχρονος Οδυσσέας φωτογραφιζόταν πάνω σε ένα πολυτελές σκάφος, ντυμένος στα λευκά.

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ήξερε πάντα να ζει τη ζωή του, με ένταση και πάθος, πλήρης στα 57 του από γλέντια και ξενύχτια με αιθέριες υπάρξεις στη Φτελιά της Μυκόνου ή στην Αράχωβα.

«Από τες ηδονές πολλά θα διδαχθεί. Την καταστρεπτική δεν θα φοβάται πράξι· το σπίτι το μισό πρέπει να γκρεμισθεί», που έγραφε και ο σπουδαίος Καβάφης.

Και αυτή την ωραία ζωή, με τη χρυσόσκονη, τις κάμερες του Λιάγκα να σε κυνηγούν παντού, τις αριστοκρατικές Σπέτσες αντί για την ξιπασμένη Μύκονο, τον σύζυγο και τη σκυλίτσα Φάρλι, την επίδειξη πλουτισμού ταυτόχρονα με τη «βιοπάλη», επιλέγει και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά τα κοινά, ο άλλοτε γαλάζιος υπουργός Αρης Σπηλιωτόπουλος βρέθηκε να συμβουλεύει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ισως στον… Μπίθουλα της Κουμουνδούρου να μην συχνάζει πολύ, αλλά τη στρατηγική επικοινωνία την έχει χαράξει και την προτείνει στον κ. Κασσελάκη.

Φεύ, ο ελληνικός λαός δεν αναγνώρισε το μεγαλείο της πολιτικής σκέψης του κ. Σπηλιωτόπουλου και «μαύρισε» τον Στέφανο Κασσελάκη. Και την τακτική της αήθους επίθεσης κατά των αντιπάλων, της στοχοποίησης υπουργών με τον Κασσελάκη να λέει ότι είναι «δολοφόνοι παιδιών», της υπόθεσης με το πόθεν έσχες.

Όμως, ποτέ δεν είναι αργά. Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος λέει ότι τα τελευταία χρόνια βγάζει το ψωμί του από τη στρατηγική επικοινωνία, δεν πρόκειται να πτοηθεί μέχρι να κάνει τον Κασσελάκη πρωθυπουργό. Ή έστω επικεφαλής μιας κυβερνώσας Αριστεράς και βλέπουμε.

Τι σχέση μπορεί να έχει η Αριστερά και δη η κυβερνώσα με τον Κασσελάκη είναι κάτι που αναζητείται. Ισως ο κ. Σπηλιωτόπουλος να ξέρει καλύτερα.

Αν μείνει βεβαίως στην Κουμουνδούρου, αν και δεν έχει ανάγκη από αυτή τη δουλειά. Ο αυτοδημιούργητος Αρης από την Πάτρα, τα κατάφερε μια χαρά στη ζωή του και χωρίς τις πολιτικές πλάτες κανενός.

Θα έχει ενδιαφέρον, πάντως, να δούμε μετά το στραπάτσο του 14% αν ο έτσι κι αλλιώς «σίφουνας» Κασσελάκης θα αλλάξει ύφος και στρατηγική. Αυτό θα σημαίνει είτε ότι ο Αρης δεν είναι πια εκεί είτε ότι αυτός είναι ξανά ο εμπνευστής της νέας αλλαγής.

Λέτε ο Κασσελάκης να μπέρδεψε τον Αρη Σπηλιωτόπουλο με τον Αρη Βελουχιώτη… Και τούμπαλιν; Ποιος ξέρει…

Διαβάστε επίσης:

Καστανίδης: Αν αρνηθούν τη σύγκλιση οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να υπερκεραστούν

Χρήστος Σταϊκούρας: Τους επόμενους μήνες νέα γέφυρα στην Αθηνών -Κορίνθου

Σ. Παραδιάς (ΠΟΜΙΔΑ): Καταπέλτης για τις νέες αλλαγές στην πυροπροστασία από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας