• Πολιτική

    Ντόναλντ Τραμπ: Σκοτώσαμε τον Σουλεϊμανί για να σταματήσουμε έναν πόλεμο

    • NewsRoom


    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν την «αλλαγή του καθεστώτος στο Ιράν» ξεκαθάρισε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην αεροπορική επίθεση στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, κατά την οποία  σκοτώθηκε ένας από τους κορυφαίους στρατηγούς της Τεχεράνης, ο Κασέμ Σουλεϊμανί.

    Ο Τραμπ πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι ΗΠΑ είναι «σε ετοιμότητα και προετοιμασμένες να αναλάβουν οποιαδήποτε δράση κριθεί απαραίτητη» εάν το Ιράν απειλήσει τις ζωές Αμερικανών.

    «Αναλάβαμε δράση εχθές το βράδυ προκειμένου να σταματήσουμε έναν πόλεμο», δήλωσε ο Τραμπ. «Δεν αναλάβαμε δράση για να ξεκινήσουμε έναν πόλεμο», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Αναφερόμενος στον ΣουλεΪμανί, ο Τραμπ δήλωσε ότι «ο θάνατος αθώων ανθρώπων ήταν το αρρωστημένο πάθος του», προσθέτοντας ότι «τον πιάσαμε επί το έργο και τον εξουδετερώσαμε». Οι επιθέσεις του επηρέασαν κόσμο μέχρι το Νέο Δελχί και το Λονδίνο. Επωφελούμαστε τώρα που γνωρίζουμε ότι η τρομοκρατική δράση του έλαβε τέλος. Δεν ξεκινάμε πόλεμο»

    Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο πλανητάρχης ξεκαθάρισε μετά τις ιρανικές απειλές τα εξής: «θα βρούμε τους εχθρούς της Αμερικής και θα τους εξοντώσουμε».



    ΣΧΟΛΙΑ