• Διεθνής πολιτική

    Ντόναλντ Τραμπ: Νεκρός ο δράστης και ένα ακόμη άτομο

    Τραμπ νεκρός ο δράστης


    Νεκρός φέρεται να είναι ο δράστης, που οι πρώτες πληροφορίες – οι οποίες, ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα – λένε ότι πυροβόλησε τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέστη τραυματισμό στο δεξί του αυτί και επίσημες πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται από γιατρούς, είναι καλά, αλλά παραμένει σοκαρισμένος από το συμβάν.

    Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ εκφωνούσε την προεκλογική του ομιλία στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, όταν ακούστηκαν ήχοι που έμοιαζαν με εκρήξεις, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

    Στις φωτογραφίες, που κάνουν τον γύρο του κόσμου, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να κρατάει το κεφάλι του, ενώ από το αυτί του τρέχει αίμα, με την ομάδα ασφαλείας του να σπεύδει να δει αν είναι καλά και στη συνέχεια να τον απομακρύνει από το σημείο, ενώ εκείνος κουνούσε τη γροθιά του στον αέρα, σε μια συμβολική κίνηση νίκης και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καθησυχάσει το θορυβημένο πλήθος, που βρισκόταν εκεί, για να τον υποστηρίξει.

    Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Κομητείας Μπάτλερ, Ρίτσαρντ Γκόλντινγκερ, υπάρχει ένας, ακόμη, νεκρός. Ο περιφερειακός εισαγγελέας δήλωσε επίσης ότι ο Τραμπ είναι καλά και ότι απομακρύνθηκε από τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

    Οι πυροβολισμοί στη συγκέντρωση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ διερευνώνται ως πιθανή απόπειρα δολοφονίας, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

    *Με πληροφορίες από το CNN

    ΦΩΤΟ: Brendan McDermid/Reuters

    Διαβάστε επίσης

    Πυροβόλησαν τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση – Αναφορές για νεκρούς



    ΣΧΟΛΙΑ