ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ακύρωση της απόλυσής του από τη θέση του αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ζητεί ο Νικόλαος Παπαουλάκης με αίτηση του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Υποστηρίζει ότι η απομάκρυνσή του είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στο ενωσιακό δίκαιο και λέει ότι αντιμετωπίστηκε ως πολιτικός αντίπαλος αν και ο ίδιος τήρησε το Σύνταγμα και το νόμο σε ευαίσθητες πολιτικές υποθέσεις.
Ο κ. Παπαουλάκης κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου στην ΕΕΤΤ από το 2013 και για 1,5 χρόνο διετέλεσε προσωρινός πρόεδρος της. Απολύθηκε μετά από τη συμμετοχή του σε συνάντηση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών, το φθινόπωρο του 2017. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η μετάβαση του ραδιοφώνου από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή.
Στην προσφυγή του στο υποστηρίζει ότι μετά από τη συνάντηση δέχθηκε επίθεση από μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, “αλλά από κανένα άλλο μέσο” από την οποία διασύρθηκε δημόσια, καθώς εμφανίστηκε ως έμμισθος σύμβουλος της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και ως εντεταλμένος σύμβουλος του κ.Σαμάρα.
Με συντριπτική πλειοψηφία, όπως λέει, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ είχε αποφασίσει ότι δεν έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα, αλλά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς τον έστειλε στο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο του επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης, κρίνοντας ότι είχε παραβιάσει την αρχή της αμεροληψίας που διέπει τη λειτουργία της ΕΕΤΤ.
Ο κ. Παπαουλάκης υποστηρίζει ότι εσφαλμένα η απόφαση αναφέρει ότι επλήγη το κύρος της ΕΕΤΤ και ότι παραβιάζεται η αρχή της αμεροληψίας, λόγω της συγκεκριμένης συμπεριφοράς.