• Πολιτική

    Νίνα Κασιμάτη κατά Κασσελάκη: Μη χρησιμοποιείτε την υπογραφή μου σε προτάσεις νόμου που δεν έχουν συζητηθεί πριν

    • NewsRoom
    Η Νίνα Κασσιμάτη

    Η Νίνα Κασσιμάτη


    Νέο πονοκέφαλο στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η διαμαρτυρία της βουλευτού Β’ Πειραιά, Νίνας Κασιμάτη, σχετικά με την πρόταση νόμου του κόμματος για τον «διαχωρισμό  Κράτους και Εκκλησίας».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Κασιμάτη φέρεται να απέστειλε έγγραφη διαμαρτυρία μέσω  e-mail στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αξιώνοντας να μην χρησιμοποιηθεί το όνομά της σε τυχόν πρόταση νόμου ή ανάλογη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, δίχως να προηγηθεί συζήτηση και η συναίνεσή της.

    Η Κασιμάτη φέρεται να διαμαρτύρεται για τον τρόπο που λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα, ιδίως μετά την εξουσιοδότηση που δόθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη στον πρόεδρο της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλο προκειμένου να επανακατατεθεί η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ του 2018 για τον «διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους».

    Παράλληλα, διαφωνεί και με «τον χρονισμό» της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, δηλαδή σε σχέση με άλλες συρρέουσες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι θα επακολουθήσει και νέα επιστολή της, αφού επέλεξε στην παρούσα φάση να μην τοποθετηθεί επί της ουσίας του θέματος.

    Η βουλευτής φέρεται να έχει ενστάσεις και στον τρόπο χειρισμού του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

    Διαβάστε επίσης

    Δουδωνής: Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της επιστολικής ψήφου για τους εκτός της επικράτειας εκλογείς

    Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας για τον γάμο ομοφύλων

    ΝΔ: Ξεκίνησε το «φροντιστήριο» στους βουλευτές σχετικά με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών



    ΣΧΟΛΙΑ