Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Νίκος Παππάς: Νέο ηχητικό με απειλές από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «θα κλαίει η μάνα σου η βρωμιάρα»

Νίκος Παππάς, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Νέο ηχητικό με πρωταγωνιστή τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ενώ πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ανακοίνωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επί τρεις ημέρες είναι «εξαφανισμένος» ο ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο ο Πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης. Εκείνος που θα έφερνε νέα ήθη στην πολιτική δεν έχει να πει ούτε μια λέξη για τις αποκαλύψεις για τις χυδαίες λεκτικές επιθέσεις και απειλές του Ευρωβουλευτή του Ν. Παππά, που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.»

Στο νέο ηχητικό από συνομιλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νίκος Παππάς ακούγεται να απειλεί κάποιον, λέγοντας: «Αγράμματο σκουπίδι, άκουσε να δεις για το καλό σου. Πρόσεχε τι λες, πώς τα λες και σε ποιον τα λες. Θα σου στείλω κανένα ”πεϊνιρλί” στο σπιτάκι σου, είσαι φακελωμένος. Πρόσεχε. Ποιο τμήμα; Ποιο τμήμα, βρε σκουπίδι αγράμματο, απόβλητο της κοινωνίας; Που θα κλαίει η μάνα σου η βρομιάρα και ο πεταμένος ο πατέρας σου, άμα θέλω. Τέλος πάντων. Πίστεψέ με, δεν θα τους αρέσει και πολύ. Και δεν είσαι και ο πιο συμπαθής από όλους. Λοιπόν, σκουπίδι, εξαφανίσου μη σου γα… (σ.σ.: κόβεται το ηχητικό)».

Η αρχή

Όλα άρχισαν το Σάββατο όταν έγινε γνωστό ότι ο Νίκος Παππάς προέβη σε εξύβριση και απειλές κατά δύο αστυνομικών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς όπως «μπάτσοι».

Στη συνέχεια βγήκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα ηχητικά και το ζήτημα πήρε διαστάσεις μετά από ανακοινώσεις της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και των Αστυνομικών Υπαλλήλων, οι οποίες καταδίκασαν το περιστατικό και ζήτησαν την αποπομπή του ευρωβουλευτή.

Την σκυτάλη πήρε η κυβέρνηση. Αρχικά η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την αποπομπή του κ. Παππά ενώ ακολούθησε την Κυριακή το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, καλώντας εκ νέου τον Στέφανο Κασσελάκη να τον αποπέμψει.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς επιχείρησε να κλείσει το θέμα με μία δήλωσή του στο Instagram λέγοντας πως αφενός σέβεται τους αστυνομικούς, αλλά δεν θα αφήσει κανέναν να προσβάλει τον ίδιο και την οικογένειά του, αφετέρου εγκάλεσε την κυβέρνηση που ασχολήθηκε τόσο γρήγορα μαζί του ενώ σε άλλα ζητήματα όπως οι πυρκαγιές, δεν έπραξε το ίδιο.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να παρουσιάσουν ότι μόνο ένας αστυνομικός δέχτηκε την επίθεση, επικαλούμενοι ένα άτομο που δήλωνε μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο αργότερα αποδείχθηκε ότι το άτομο αυτό είχε διαγραφεί από το κόμμα και είχε αποχωρήσει από την Αστυνομία, όπως φάνηκε και από ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ. Ο ίδιος ο πρώην αστυνομικός ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία σχέση με τα περιστατικά εξύβρισης από τον Παππά.

Τη Δευτέρα το πρωί, η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγγίρη, δημοσιοποίησε μηνύματα που δέχτηκε από τον Παππά, στα οποία ο ευρωβουλευτής της επιτίθεται με σεξιστικά σχόλια, υπονοώντας «ότι χρησιμοποίησε το κρεβάτι της για να προχωρήσει επαγγελματικά».

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έκανε αυτοψία στα καμμένα πριν τη σύσκεψη στην Πεντέλη

Epsilon Net: Η Ginger Digital BidCo άσκησε το δικαίωμα εξαγοράς

Χρηματιστήριο: Τράπεζες και Coca Cola χάλασαν το θετικό σερί – Ισχυρά κέρδη σε Ελλάκτωρ, Cenergy, Autohellas και ΔΑΑ