• Πολιτική

    Νίκος Παππάς: Δεν θεωρώ πως πρέπει να γίνουν εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπω εναλλακτικό σχέδιο

    • NewsRoom
    Νίκος Παππάς

    Νίκος Παππάς


    Κατά των νέων εκλογών, αλλά και της αλλαγής ονόματος τάχθηκε στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

    Το στέλεχος του κόμματος ανέφερε ότι «μετά τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε αντανακλαστικά ανάληψης της πολιτικής πρωτοβουλίας, την προσδοκία του κόμματός να ηγηθεί μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας», ωστόσο, όπως είπε «οι καλές ώρες τελείωσαν εκεί» και οι «ευθύνες» ανήκουν σε όλους.

    Απευθυνόμενος πρώτα στον πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη τόνισε ότι «όταν υπάρχει φωτιά, δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει, αλλά να σβήνει». «Εδώ υπάρχουν σύντροφοι, όχι εντελλόμενα. Αλλά και σύντροφοι, που κάνουν μεγάλα λάθη, αξιοποιώντας τη δυνατότητα του δημοσίου λόγου», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως οι αποφάσεις τους «δεν βρήκαν χώρο στον δημόσιο λόγο», αλλά «ξεκίνησε η λαθολογία, η αίσθηση ότι πάμε να τελειώσουμε λογαριασμούς με το παρελθόν».

    «Δεν βλέπω υπονομευτές ή εντελλόμενα συμφερόντων», δήλωσε ο Ν. Παππάς ενώ απηύθυνε έκκληση «στην αντίθετη άποψη να μην αποδίδουμε αλλότρια κίνητρα». «Δεν μπορούν, επίσης, να υπάρχουν και προειλημμένες αποφάσεις για διαφωνίες», εκφράζοντας την άποψη ότι δεν πρέπει να αλλάξει το όνομα του κόμματος.

    «Απέναντι στα σενάρια των διασπάσεων, να προτάξουμε και να υλοποιήσουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις», κάλεσε τα μέλη της ΚΕ ο Ν. Παππάς, ενώ σχολιάζοντας το κείμενο της πρότασης μομφής, είπε πως «καταδικάζει προτάσεις διαγραφών, όμως στελέχη που το υπογράφουν ζητούσαν καθολική διαγραφή Πολάκη».

    Καταλήγοντας, σημείωσε ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές γιατί δεν βλέπει «εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο», «δεν καταγράφεται πουθενά».

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Κασσελάκης στην ΚΕ: Δεν σηκώνω το γάντι, καταθέστε πρόταση μομφής

    ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη από τους «87» – Υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος κατέθεσε ο Πολάκης

    ΣΥΡΙΖΑ: Διαμαρτυρία των εργαζομένων της «Αυγής» έξω από την Κεντρική Επιτροπή



    ΣΧΟΛΙΑ