Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Νίκος Παναγιωτόπουλος στο mononews: Το υπουργείο Μετανάστευσης δεν είναι μηχανισμός διευκόλυνσης, αλλά ελέγχου

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Νίκος Παναγιωτόπουλος

«Το υπουργείο Μετανάστευσης δεν είναι μηχανισμός διευκόλυνσης αλλά ελέγχου του μεταναστευτικού» λέει αποκλειστικά στο mononews ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Επομένως εντεινόμενος έλεγχος στην παράνομη και κανόνες λειτουργίας στη νόμιμη μετανάστευση, υπογραμμίζει ο νέος υπουργός.

Αυτό είναι το μήνυμα του Νίκου Παναγιωτόπουλου και έτσι αναμένεται να πορευθεί στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ήδη από τα πρώτα 24ωρα στο νέο του πόστο και τις πρώτες συσκέψεις με του συνεργάτες του και υπηρεσιακούς φαίνεται πως έχει δώσει το στίγμα του.

Ο νέος υπουργός Μετανάστευσης έχει ζητήσει ακόμα μεγαλύτερους ελέγχους ενώ όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου μεγάλο βάρος θα πέσει και σε προβλήματα καθημερινότητας.

Όπως το να βελτιωθούν οι συνθήκες στις δομές και να υπάρξουν διορθωτικές διαδικασίες, για παράδειγμα στην διεκπεραίωση των αιτήσεων των εργοδοτών για τους εργάτες γης.

Όσο για τις μεταναστευτικές ροές οι καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και επισημαίνουν πως στα ΚΥΤ η χωρητικότητα είναι στο 50%. Η κατάσταση όμως είναι πάντα δυναμική σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Άλλωστε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς το ιδιαίτερα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον, οι εν εξελίξει πόλεμοι στην ευρύτερη περιοχή μας, η κλιματική αλλαγή, η επισιτιστική κρίση και άλλοι παράγοντες αστάθειας, προδιαγράφουν αυξητική τάση στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές”.

Ο υπουργός συνεχίζει τονίζοντας ότι «όλα τα παραπάνω συντελούν στην ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση όλων όσων εμπλέκονται με τη μετανάστευση και το άσυλο. Οι διαρκώς αυξανόμενες πιέσεις απαιτούν ολοκληρωμένες λύσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος συνολικά, αφού καμία χώρα από μόνη της, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

Συναντήσεις

Την ίδια ώρα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ετοιμάζει και το ταξίδι του μέσα στον Ιούλιο στις Βρυξέλλες όπου θα έχει σειρά επαφών ενώ το επόμενο διάστημα θα έχει συνάντηση και με τον Τούρκο ομόλογο του με τη γείτονα τους τελευταίους μήνες όχι μόνο να έχει αυξήσει τους ελέγχους αλλά και να έχει συνεργασία με την ελληνική πλευρά. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται ημερομηνία για αυτό το τετ α τετ.

Στο ενδιάμεσο όμως τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να βρεθεί στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στα υπουργεία μετά τον ανασχηματισμό.

Είναι ξεκάθαρο πως σε αυτή την φάση το πρωθυπουργικό γραφείο επέλεξε να στρατιωτικοποιήσει το υπουργείο Μετανάστευσης και για αυτό επιλέχθηκε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Άλλωστε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κινείται ήδη επιχειρησιακά και προσπαθεί από τις πρώτες μέρες να δώσει το στίγμα του στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Παράλληλα η επιλογή του Νίκου Παναγιωτόπουλου όχι μόνο να επιστρέψει στην κυβέρνηση αλλά να αναλάβει και το εν λόγω υπουργείο αποτελεί και ένα μήνυμα στους δεξιούς ψηφοφόρους και ακόμα περισσότερο στους βορειοελλαδίτες. Εξάλλου ο νέος υπουργός εκλέγεται στη Καβάλα ενώ κατά την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών ήταν ο επικεφαλής του εκλογικού αγώνα της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

Καρκίνος: Πόσο κοστίζει η διαχείρισή του στην Ελλάδα, όλα τα στοιχεία
Απόστολος Λύτρας: Τι λέει μέσα από τη φυλακή για τη σύζυγό του, γιατί ζητά συγγνώμη
Σάλος με σκίτσο για τη Δόμνα Μιχαηλίδου και την ενδοοικογενειακή βία