Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα έχει σηκώσει σημαντικό βάρος στο μεταναστευτικό

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Με αιχμή το μεταναστευτικό, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με αντιπροσώπους του Ισπανικού Λαϊκού Κόμματος.

Η συνάντηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο φορτισμένη για το μεταναστευτικό ακόμη και στους κόλπους της ΕΕ και αναλώθηκε στην αναζήτηση των βέλτιστων πρακτικών που πρέπει να υιοθετήσουν οι δύο χώρες για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως η Ελλάδα έχει σηκώσει σημαντικό βάρος στο μεταναστευτικό, έχει υπερασπιστεί και συνεχίζει να προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα στο πλαίσιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού που δεν απασχολεί μόνο τους Έλληνες αλλά και όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, επεσήμανε ακόμη ότι η σημασία της συνθήκης Σένγκεν και της συνολικής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, οφείλει να τηρεί την ισορροπία μεταξύ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, της ασφάλειας των συνόρων και της ανθρωπιστικής αντιμετώπισης των προσφύγων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ισπανικού Λαϊκού Κόμματος, κ. Alberto Nuñez Feijóo, επισήμανε ότι τα σύνορα της Ελλάδας αποτελούν ευρωπαϊκά σύνορα και ότι η Ευρώπη οφείλει να στηρίξει τις χώρες πρώτης υποδοχής. Παράλληλα, συνεχάρη τον κ. Υπουργό για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει η Ελλάδα στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Τάσος Χατζηβασιλείου, βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πλήρης επιστολή του προς την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για την αγορά ενέργειας της ΕΕ

Συζητήσεις για συλλογικές συμβάσεις εργασίας στα ακτοπλοϊκά πλοία – Προτεινόμενες αυξήσεις 6 + 6% για 2025 -2026

Propeller Club Πειραιά και Λεμεσού: Κοινή εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή