Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Νίκος Μωραΐτης κατά Παππά, Πολάκη και 87: Ο Κοντιάδης αποκάλυψε την απάτη – πραξικόπημα που έστησαν

Ο συνθέτης Νίκος Μωραΐτης

Ο συνθέτης Νίκος Μωραΐτης

Νέα επίθεση στην ομάδα «87» με αφορμή τη γνώμη του συνταγματολόγου Ξενοφώντα Κοντιάδη για την καθαίρεση Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει με ανάρτησή του στο X ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης.

Ο υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη υποστηρίζει πως από την άποψη Κοντιάδη συνάγεται ότι «η υπερψήφιση της πρότασης μομφής δεν συνεπάγεται και έκπτωση του προέδρου». «Αυτοί του έδωσαν τα παπούτσια στο χέρι και τον έδιωξαν» λέει για τους «87», τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη και κάνει λόγο για απάτη και πραξικόπημα εκ μέρους τους. «Στο βρώμικο ‘89 ο Συνασπισμός συμμετείχε, το βρώμικο ‘24 είναι όλο δικό του» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νίκος Μωραΐτης.

Η ανάρτησή του Νίκου Μωραΐτη: 

«Ο (φουλ αντικασσελακικός) συνταγματολόγος Ξενοφών Κοντιάδης είναι εξαιρετικός στην επιστήμη του. Αυτό του απαγορεύει να πει ψέματα.

Διαβάστε την ανάρτησή του για να αντιληφθείτε το μέγεθος της απάτης που έστησαν οι 87, ο Παππάς και ο Πολάκης στον Κασσελάκη. Υπερψήφιση της πρότασης μομφής ΔΕΝ συνεπάγεται έκπτωση του προέδρου, αλλά σύγκληση συνεδρίου για νέες εκλογές!
Ο Κασσελάκης είναι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Του έδωσαν τα παπούτσια στο χέρι και τον έδιωξαν από το γραφείο του!
Είναι ένα -και με νομικούς όρους- πραξικόπημα.
Στο βρώμικο ‘89 ο Συνασπισμός συμμετείχε. Το βρώμικο ‘24 είναι όλο δικό του.

Εδώ το απόσπασμα από την ανάρτηση του κυρίου Κοντιάδη:

«Ένα σύντομο θεσμικό σχόλιο για τις εσωκομματικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, “σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής από το 50% +1 των μελών της προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο.” (άρθ. 20 παρ. 4).

Πρώτη παρατήρηση, η άρση της εμπιστοσύνης δεν προκύπτει από το καταστατικό ότι συνεπάγεται έκπτωση του προέδρου, αλλά σύγκληση συνεδρίου για να δρομολογηθεί νέα εκλογική διαδικασία. Όμως εκλήφθηκε ως έκπτωση και ο πρόεδρος Κασελάκης με τους συνεργάτες του αποχώρησαν.

Δεύτερη παρατήρηση, ως προς τη διαδικασία άρσης της εμπιστοσύνης. Στην ΚΕ αποφασίστηκε η σχετική διαδικασία να γίνει με μυστική ψηφοφορία. Όμως παρόντα ήταν 210 από τα 295 μέλη της. Ενώ λοιπόν τα παρόντα μέλη ψήφισαν σε κάλπη, τα απόντα ψήφισαν τηλεφωνικά, με ανοιχτή ακρόαση σε τριμελή επιτροπή. Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ ότι “επί συνόλου 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν με φυσική παρουσία στην κάλπη 210 άτομα ενώ 64 μέλη ψήφισαν τηλεφωνικά. Επίσης 21 μέλη δεν απάντησαν στο τηλέφωνο.” Ποια μυστικότητα, ποια θεσμική σοβαρότητα ως προς τη διαδικασία, ποια τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας;».

 

Διαβάστε επίσης:

Πίνω, γκαζώνω, σκοτώνω!

Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα λόγω Wall Street και πληθωρισμού ΗΠΑ

PwC: Απολύει 1.800 υπαλλήλους στις ΗΠΑ