Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Ύψιστη πολιτική υποχρέωση η αμυντική θωράκιση του Έβρου

Την περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού επισκέφθηκε, σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Την περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού επισκέφθηκε, σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Την περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού επισκέφθηκε, σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τους αρχηγό ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη και  αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη.

 

Ο υπουργός μετέβη στο στρατόπεδο «Κανδηλάπτη», όπου ενημερώθηκε σχετικώς με τη λειτουργία του Κέντρου Εξομοιωτών.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, στις σύγχρονες υποδομές του Κέντρου παρέχεται εκπαίδευση επί ζητημάτων αιχμής σχετικώς με το χειρισμό και την τακτική που πρέπει να ακολουθούν τα πληρώματα των Τεθωρακισμένων κατά τη διάρκεια επιχειρησιακών δραστηριοτήτων.

Μετά την επίσκεψή του, ο κ. Δένδιας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η αμυντική θωράκιση του Έβρου, η αμυντική θωράκιση της Θράκης, αποτελεί όχι μόνο συνταγματική υποχρέωση αλλά και ύψιστη πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση».

Για το Κέντρο Εξομοιωτών Τεθωρακισμένων, είπε ότι εδώ μπορεί κανείς να έρθει «σε επαφή με τον 21ο αιώνα στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας».

Υπογράμμισε ότι εν μεγάλο κομμάτι της προσπάθειας που καταβάλλεται υπάγεται στην «Ατζέντα 2030», δηλαδή, «στη δημιουργία σύγχρονων, ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων» και όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, «των πιο ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων στην ιστορία του Ελληνισμού».

Για να επιτευχθεί αυτό, συνέχισε, «θα πρέπει να χρησιμοποιούμε σύγχρονα εργαλεία, εργαλεία του 21ου αιώνα. Και οι εξομοιωτές αρμάτων δίνουν τη δυνατότητα στο προσωπικό μας, στο εξαιρετικό προσωπικό μας, για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι, να εκπαιδεύεται διαρκώς με μετρήσιμα αποτελέσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις, συνιστά απαραίτητο στοιχείο».

Παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν επίσης ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, καθώς και ο διοικητής της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «Έβρος» υποστράτηγος Ιωάννης Κορρές.

Προηγουμένως, ο κ. Δένδιας παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανθίμου, στον οποίο ο κ. Δένδιας εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχές του, κατά τη συνάντησή τους στο Επισκοπείο.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, οι βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Εξομοιωτών, ο κ. Δένδιας μετέβη στη Σαμοθράκη, όπου επισκέφθηκε την έδρα της Τακτικής Διοικήσεως 41 Συντάγματος Πεζικού «Σαράντα Εκκλησιές» και τον Ναυτικό Σταθμό Σαμοθράκης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό ΓΕΣ. Παρέστησαν επίσης οι Χρ. Τοψίδης και Χρ. Δερμεντζόπουλος.

Κατά τον χαιρετισμό του στα στελέχη της Τακτικής Διοικήσεως 41 Συντάγματος Πεζικού «Σαράντα Εκκλησιές» ο κ. Δένδιας επεσήμανε την τεράστια σημασία της Σαμοθράκης ενώ πρόσθεσε: «Η Σαμοθράκη έχει μια περήφανη ιστορία από τα αρχαία χρόνια. Εδώ βρέθηκε ένα από τα πιο όμορφα αγάλματα της αρχαιότητας, η Νίκη της Σαμοθράκης που σήμερα βρίσκεται στον Λούβρο, αλλά που η αντίληψη την οποία εκφράζει και άρχει πάντα εδώ».

«Η εδώ στρατιωτική παρουσία προσφέρει στη διατήρηση της εθνικής ανεξαρτησίας, στην προστασία της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Βόρειο Αιγαίο. Μια ιδιαίτερα ευαίσθητη εθνική περιοχή» τόνισε.

«Η χώρα μας», εξήγησε, «είναι μια χώρα η οποία πάντοτε σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, σέβεται τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Προασπίζει και προβάλλει τα δικαιώματά της. Δικαιώματα όμως τα οποία προβλέπονται στο ισχύον Διεθνές Δίκαιο και Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και δεν αποτελούν φαντασιώσεις ενός νέο-οθωμανικού επεκτατισμού».

«Η χώρα θα συνεχίσει να υπερασπίζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, πάντοτε τείνοντας χείρα φιλίας προς όλους, αλλά με απόλυτη διάθεση προστασίας, όπως το Σύνταγμα επιβάλλει, των δικαιωμάτων της» ανέφερε.

Κατά την παραμονή του στη Σαμοθράκη, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Αθανάσιο Κ. Βίτσα.

Η επίσκεψη του κ. Δένδια ολοκληρώθηκε με επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη και τη μετάβαση στο Αινήσιο Δέλτα, τον Δυτικό Βραχίονα Δέλτα και τον Νεραϊδότοπο του ποταμού Έβρου.

Διαβάστε επίσης:

Απόστολος Λύτρας: Από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Κορίνθου ο κρατούμενος ποινικολόγος

Νίκος Παππάς: Επιστρέφει στο μπάσκετ, ανακοινώθηκε από τον Ηλυσιακό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Attica Bank – Παγκρήτια: Εγκρίθηκε η συγχώνευση από τις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις