Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Νίκος Χαρδαλιάς: Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει την πανώλη

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς

«Συντονισμένα και μεθοδικά, σε άμεση συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους κτηνοτρόφους μας, ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανώλη των αιγοπροβάτων” δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε σε κτηνοτροφικές μονάδες στον Ασπρόπυργο.

Ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας είχαν προβεί στην εφαρμογή όλων των προληπτικών μέτρων που ορίζουν τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, “ήδη πριν από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος”. Παρατήρησε ότι το σύνολο του εξειδικευμένου υπαλληλικού προσωπικού με συντονισμό των αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών βρίσκονται συνεχώς στο πεδίο, διεξάγοντας εξονυχιστικούς ελέγχους στις κτηνοτροφικές μονάδες όλης της Αττικής.

Ο Ν. Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε τους πολίτες πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια “προκειμένου να μην φτάσει στον καταναλωτή προϊόν που δεν θα πληροί μέχρι κεραίας όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές”, σημειώνοντας πως “με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τη διαχείριση πολύ πιο σύνθετων υγειονομικών κρίσεων, είμαι αισιόδοξος ότι και σε αυτή τη μάχη με τον χρόνο για την ανάσχεση της νόσου, θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα «Χάλκινος» ο Τσελίδης

Λίβανος: Βρέθηκε η σωρός του διοικητή της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας

Alpha Real Estate Services: Στις 5 Αυγούστου η αποκοπή του μερίματος 0,247 ευρώ/μετοχή