ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεν βλέπω φυγόκεντρες τάσεις στη ΝΔ και θα ήταν λάθος μια κίνηση Σαμαρά να δημιουργήσει δικό του κόμμα, δήλωσε νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, κληθείς να σχολιάσει τη διαγραφή του πρώην Πρωθυπουργού και τις εξελίξεις στην κυβερνώσα παράταξη.
Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος: «Συνομίλησα το Σαββατοκύριακο με 30 βουλευτές, δεν είδα φυγόκεντρες τάσεις».
Μιλώντας στο MEGA τόνισε ωστόσο ότι «έχει ανοίξει μια πληγή στη βάση της ΝΔ, πρέπει να κάνω ό,τι μπορώ για να κλείσει. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις όχι για να ανακόψουμε το ενδεχόμενο κόμμα Σαμαρά που δεν το βλέπω, αλλά για να ανακόψουμε όσους είναι δεξιότερα της ΝΔ και να φέρουμε τον κόσμο πίσω.
Πρέπει να αλλάξει το μείγμα πολιτικής. Να ανοίξει η βεντάλια όσον αφορά την αξιοποίηση προσώπων από τη ΝΔ, επιμένω στην ανάγκη δομικού ανασχηματισμού μετά τα Χριστούγεννα» πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης.
Ο ίδιος χαρακτήρισε «αναγκαία απόφαση» τη διαγραφή Σαμαρά σημειώνοντας ότι «το πρώτο θέμα που ενόχλησε ήταν ό,τι είπε για τη φωτογραφία Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη-Ερντογάν.
Το ότι για πρώτη φορά ο Ερντογάν κάθισε μαζί με τον πρόεδρο της Κύπρου την οποία δεν αναγνωρίζει έχει μια πολιτική σημασία. Το δεύτερο ήταν η επίθεση κατά του Γιώργου Γεραπετρίτη.
Κανένα συνυποσχετικό δεν μπορεί να πάει στη Χάγη αν πρώτα δεν περάσει απότη Βουλή. Επομένως όποια μυστική διπλωματία και αν υπάρχει, το συνυποσχετικό πρ΄πει να έρθει στη Βουλή».
Όσον αφορά, τέλος, τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι «έχω συζητήσει μαζί του, ξέρω ότι δεν τον ενδιαφέρει η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας».
Διαβάστε επίσης:
Τι θα κάνει ο Σαμαράς μετά τη διαγραφή του – Οι 16 βουλευτές με τους οποίους συνομιλεί
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eυάγγελος Μυτιληναίος: Χρειαζόμαστε δραστικά μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
- Ταξί: Διετής παράταση στις προθεσμίες με τα όρια ηλικίας απόσυρσης στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
- ΤτΕ: Αυξημένο πρωτογενές πλεόνασμα στα 7,5 δισ. ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό
- ΙΕΑ: Ρεκόρ θα σημειώνει η παγκόσμια ζήτηση για άνθρακα έως το 2027