Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Νίκη Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Με 17 «υπέρ», έναντι 12 «κατά» και 4 «παρών» πέρασε η πρότασή του – Απόντας ο Τσίπρας

Στέφανος Κασσελάκης - Σωκράτης Φάμελλος

Στέφανος Κασσελάκης - Σωκράτης Φάμελλος

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε νικητής στην μάχη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά στη θέση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η πρόταση του προέδρου, ο οποίος την παρουσίασε διαδικτυακά μέσω Zoom καθώς βρίσκεται στα Χανιά για τον επικείμενο γάμο του, πέρασε με 17 ψήφους, έναντι 12 «κατά» και 4«παρών».

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι:

Ακρίτα, Αποστολάκης, Αυλωνίτης, Βεττα,  Γαβρηλος,  Δούρου, Θρασκια,  Κασιμάτη,  Κόκκαλης, Μάλαμας,  Μεϊκόπουλος, Ν. Παππάς, Π. Παππάς, Πούλου, Σαρακιώτης,  Τζάκρη και  Χρηστίδου.

Αντίθετα, κατά της πρότασης ψήφισαν οι:

Γεροβασιλη, Γιαννούλης, Καλαματιανός, Κεδίκογλου, Κοντοτόλη, Λινού, Μπάρκας, Νοτοπούλου, Ξανθόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Ψυχογιός και φυσικά ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος είχε ζητήσει και την καταψήφιση.

«Παρών» δήλωσαν οι: Ζαμπαρας, Καραμέρος (ο οποίος νωρίτερα ζήτησε την αναβολή της ψηφοφορίας), Μαμουλάκης  και Παπαηλιού.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο Αλέξης Τσίπρας και η Πόπη Τσαπανίδου, που δεν έχει ορκιστεί βουλευτής και δεν έχει δικαίωμα ψήφου προς το παρόν.

Έτσι, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται πλέον ο Νίκος Παππάς, με τον Στέφανο Κασσελάκη να καρατομεί τον Σωκράτη Φάμελλο, με τις εξελίξεις πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ να αναμένονται ραγδαίες, αν κρίνει κανείς από την εκρηκτική συνεδρίαση.

Διαβάστε επίσης

Κασσελάκης: Έβαλε τον Νίκο Παππά στη θέση του Φάμελλου ως επικεφαλής της KO – Ζήτησε δημόσια δέσμευση από τους βουλευτές πως θα παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Αρνείται να φύγει από τη θέση ο Σωκράτης Φάμελλος – Ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον του

Καζάνι που βράζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Αναβολή της ψηφοφορίας ζήτησαν Κεδίκογλου και Καραμέρος, «αν γίνει θα διαλυθούμε απόψε»