Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ζάκυνθος: Άλλη μια φωτιά ξέσπασε στην Ορθωνιές

φωτιά

(Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η Ζάκυνθος τις τελευταίες ημέρες έχει πληγεί από μπαράζ πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε αρκετά σημεία. Πριν από δύο περίπου ώρες ακόμη μία εστία φωτιάς εκδηλώθηκε αυτή τη φορά σε πευκοδάσος στην περιοχή Ορθωνιές.

Στο μέτωπο επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 3 υδροφόρες της ΠΙΝ Ζακύνθου ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη τύπου καναντέρ και 2 Πεζετέλ.

Από την πυρκαγιά έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης τα χωριά Ορθωνιές και Μαριές.

Μόλις χθες, Τρίτη, το νησί επλήγη από ακόμη μία φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στις Βολίμες. Στο σημείο επιχείρησαν την κατάσβεσή της επίγεια και εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής.

Στο μεταξύ από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας εξεδόθη ανακοίνωση και χάρτης με τις περιοχές όπου αύριο, Τετάρτη, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Δείτε τον χάρτη:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης: «Ο Ορέστης Τσανγκ είναι καραγκιόζης»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Γαλάτσι: Σκοτώθηκε 23χρονος υπάλληλος delivery εν ώρα εργασίας

MH XAΣETE:  Τετάρτη και Πέμπτη οι απολογίες για το άγριο φονικό στη Ζάκυνθο – Άλλη μια σύλληψη