• Top Stories

    Βενεζουέλα: Έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για να σταματήσει η βία

    • NewsRoom
    Βατικανό: Ο πάπας Φραγκίσκος στην τελευταία λειτουργία του έτους πλέκει το εγκώμιο όσων αγωνίστηκαν κατά της πανδημίας

    Πάπας Φραγκίσκος


    Έκκληση για την παύση της βίας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα απηύθυνε από την Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Βατικανό ο πάπας Φραγκίσκος, έπειτα από τις σοβαρές ταραχές που πλήττουν τη χώρα της Λατινικής Αμερικής και έχουν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες πολίτες.

    «Απευθύνω ειλικρινή έκκληση στην κυβέρνηση και όλων των συνιστωσών της κοινωνίας της Βενεζουέλας, να αποφύγουν κάθε μορφή βίας, να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αναζητήσουν μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων», είπε ο πάπας Φραγκίσκος.

    Ο ίδιος ο Νικολά Μαδούρο, άλλωστε, είχε ζητήσει τις προηγούμενες ημέρες την παρέμβαση του  Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος αποτελεί ένα σεβαστό πρόσωπο σε όλη τη Λατινική Αμερική, με σκοπό την εκτόνωση της κρίσης. Οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο, που ξεκίνησαν μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, με τη μεσολάβηση του Βατικανού, κατέρρευσαν σύντομα.

    Στη Βενεζουέλα οι διαδηλώσεις συνεχίζονται με την αντιπολίτευση να ζητά την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών αλλά και την απελευθέρωση των μελών της αντιπολίτευσης που κρατά φυλακισμένους η κυβέρνηση Μαδούρο.  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος τονίζει ότι όσοι βρίσκονται στη φυλακή κρατούνται για εγκλήματα και απόπειρα πραξικοπήματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χτύπησε το κεφάλι του o Σίλβιο Μπερλουσκόνι (pic)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σοκάρει Βρετανίδα που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντέιβιντ Κάμερον: Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός αγόρασε καλύβα 25.000 ευρώ (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ