Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τζήμερος-Μπαλού: Διίστανται οι απόψεις για το θερμό επεισόδιο – Σκληρές ανακοινώσεις από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Τζήμερος

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» λέγεται πως επιτέθηκε στην Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλος και στελέχος του ΚΚΕ.

Το θερμό αυτό επεισόδιο έφερε στο φως της δημοσιότητας, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, με μία ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία έγραφε χαρακτηριστικά: «Ο Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε μόλις στο Περιφερειακό συμβούλιο την Περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού αφού πρώτα έσκισε αφίσες. Το Περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την αποβολή του Θάνου Τζήμερου μετά την βιαιοπραγία του εναντίον της Αλεξάνδρας Μπαλού. Επικίνδυνος».

https://youtu.be/yOmG6cvTAh0?t=11

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο κ. Τζήμερος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι χτύπησε την κ. Μπαλού. Συγκεκριμένα, είπε: «προσερχόμενος στο περιφερειακό συμβούλιο διαπίστωσα ότι στον προθάλαμο υπήρχαν αφίσες του ΠΑΜΕ. Ο δημόσιος χώρος είναι πεδίο όλων μας και όχι κομματικών, είναι πάγια θέση μου και έκανα αυτό που κάνω πάντα, ξεκόλλησα τις αφίσες, τις πέταξα και κάθισα στη θέση μου. Μετά από ένα 20λεπτο κάποιος τραμπούκος του ΠΑΜΕ διαπίστωσε ότι είχαν βγει οι αφίσες και ήρθε στη θέση μου και άρχισε να με υβρίζει πετώντας μου τις τσαλακωμένες αφίσες. Τον συγκεκριμένο τον αγνόησα. Σε λίγο ήρθε μια ομάδα στελεχών του ΚΚΕ μεταξύ των οποίων και η Μπαλού. Σηκώθηκα και τους απώθησα. Κανέναν δεν χαστούκισα, κανέναν δεν γρονθοκόπησα. Τον πρώτο που ήρθε και με προπηλάκιζε και με χτυπούσε, τον έσπρωξα πολύ δυνατά, όντως. Τώρα αν ήταν μέσα και η Μπαλού, δεν το ξέρω».

Από την πλευρά της, η κ. Μπαλού, είπε: «Είναι ένα υστερικό φασιστοειδές. Έσκισε τις αφίσες και υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας να κολλάμε τις αφίσες. Έσπρωξε τον συνάδελφο και εμένα με χτύπησε κανονικά δύο φορές. Είναι και δειλία να μην το παραδέχεται», ανέφερε στον ΑΝΤ1.

ΚΚΕ: Άθλια και θρασύδειλη η συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς

Λίγο μετά το περιστατικό, το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς Τζήμερου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μάη, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, που ζήτησε τον λόγο».

Τονίζει, δε, ότι «πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό του λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα».

Καταλήγοντας, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους συμβούλους καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε».

Σκληρή ανακοίνωση  ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε σχετικά με το εν λόγω περιστατικό, αναφέρει: «Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος. Ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Θ. Τζήμερος ήταν γνωστός, μέχρι πρότινος, για τις αντικομμουνιστικές, ακροδεξιές και παραληρηματικές δηλώσεις του, με τις οποίες προσπαθούσε εναγωνίως να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας… Με τη σημερινή, βίαιη επίθεσή του εναντίον της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής, Αλ. Μπαλού, ξεπερνά πλέον κάθε όριο, και αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογία του. Είναι αυτονόητη η απερίφραστη καταδίκη τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζα Πειραιώς: Γιατί η Egon Zehnder κάλεσε σε συνέντευξη την Αναστασία Σακελλαρίου. Όλο το παρασκήνιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραπεζίτες: Με το βλέμμα στα stress tests του 2018

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί ο Νίκος Παππάς ζητά με μανία από το ΕΣΡ να κάνει τώρα τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες