• Top Stories

    Τo twitter «γλεντάει» με τον «κακό πρωθυπουργό»

    μηχανογραφικά


    Η «λογοκρισία» στο κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών και την εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας προκάλεσε αίσθηση και σχολιάστηκε αρνητικά από την κοινή γνώμη.

    Στο twitter, ένα «εργαλείο» που χρησιμοποιείται αρκετά συχνά για τον σχολιασμό της επικαιρότητας, πολλοί χρήστες σχολίασαν καυστικά το “κόψιμο»” της φράσης κακός πρωθυπουργός από το εξεταζόμενο κείμενο “Στοχασμοί και Θέσεις”, του Θεοτοκά.

    Διαβάστε ορισμένα από τα σχόλια των χρηστών:

    – «Κόπηκε το “κακός πρωθυπουργός” του Θεοτοκά από τις Πανελλήνιες. Οι μικροαστοί δεν κατανοούν ότι κάθε… λαϊκός ηγέτης είναι… Πεφωτισμένος!»
    – «Νομίζουν πως αν εξαφανίσουν τον όρο κακός ή αποτυχημένος πρωθυπουργός, θα καταφέρουν να τον διασώσουν….»
    – #Θεοτοκάς Τι τρόικα τι θεσμοί, τι κακός πρωθυπουργός τι κακός επιστήμονας, τι μνημόνιο τι συμφωνία. Όλα είναι ”δημιουργική λογοκρισία”.
    – Πίσω απ τις λέξεις. Κρύβεται ο Αλέξης #κακός_πρωθυπουργός #syriza_xeftiles
    – Κούφος επιστήμονας και κακός πρωθυπουργός = κακός επιστήμονας …

    kakos_2Kakos_7

    To… πειραγμένο κείμενο

    Το “Στοχασμοί και Θέσεις”,  που δημοσιεύθηκε το 1956 αφορά τις παραινέσεις ενός πατέρα προς τον 20χρονο γιο του, είχε μία μεγάλη αλλαγή.

    Υπάρχει ένα σημείο στο κείμενο που ο Θεοτοκάς γράφει το εξής:  «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κουφό πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό».

    Όμως, οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές δεν το έλαβαν σε αυτήν την μορφή αλλά στην εξής: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κακό επιστήμονα».

    Δηλαδή, το «έναν κουφό πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό», έγινε «έναν κακό επιστήμονα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πανελλαδικές: Αλλοίωσαν το κείμενο του Θεοτοκά στην Νεοελληνική Γλώσσα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλαδικές: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πανελλαδικές: Αυτές είναι οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα



    ΣΧΟΛΙΑ