Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τσίπρας: Προσωπικό μου στοίχημα η έξοδος από τα μνημόνια

Πρωτομαγιά

Με δηλώσεις του στον κυριακάτικο Τύπο, και πιο συγκεκριμένα εφημερίδες Real News και Έθνος της Κυριακής, ο πρωθυπουργός αφήνει αιχμές τόσο για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και για το ΔΝΤ και ξεκαθαρίζει πως είναι «προσωπικό του στοίχημα η έξοδος από τα μνημόνια.»

Στον απόηχο των θετικών στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες για τα πλεονάσματα (ΕΛΣΤΑΤ, αναθεωρημένες προβλέψεις ΔΝΤ), ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «διαψεύσαμε τις “Κασσάνδρες”», ότι «η κυβέρνηση μιλάει πια με τα έργα της» και παράλληλα υπογραμμίζει πως «έχουμε πια μπροστά μας ανοιχτό ορίζοντα διετίας».

«Προσωπικό μου στοίχημα είναι η κυβέρνηση αυτή να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Το αποτέλεσμα του 2016 εξουδετέρωσε Σόιμπλε και ΔΝΤ. Αφήσαμε άφωνη την Ευρώπη. Έχουμε πια μπροστά μας ανοιχτό ορίζοντα διετίας. Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στη Real News.

«Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες. Μιλάμε πια με τα έργα μας. Η καταστροφολογία είναι πλέον γραφική», δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής.