Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ο Τραμπ διέλυσε το Συμβούλιο για τη Βιομηχανία μετά και την έβδομη κατά σειρά παραίτηση μέλους

Τραμπ

Στην απόφαση να τερματίσει τη λειτουργία του Συμβουλίου για την Βιομηχανία, το οποίο είχε δημιουργήσει μετά την εκλογή του με τη συμμετοχή κορυφαίων επικεφαλής εταιρειών κολοσσών της Αμερικανικής βιομηχανίας κατέληξε ο Ντόναλντ Τραμπ. Αιτία ήταν το κύμα αποχωρήσεων, ιδίως μετά τα γεγονότα του Σάρλοτσβιλ, και τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ.

Νωρίτερα την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι από το Συμβούλιο παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής εταιρείας 3M Co, Ίνγκε Τουλίν. Ο Τουλίν ήταν το έβδομο μέλος αυτού του Συμβουλίου που παραιτείται μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν ακροδεξιοί υπερασπιστές της ανωτερότητας της λευκής φυλής στη Βιρτζίνια.

Παράλληλα, ο Τραμπ ανακοίνωσε πως καταργείται και το Συμβούλιο Στρατηγικής και Πολιτικής.

Με μήνυμά του στο Twitter, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε: “Από το να ασκείται πίεση στους ανθρώπους του επιχειρείν του Συμβουλίου για την Βιομηχανία και του Συμβουλίου Στρατηγικής και Πολιτικής, προτιμώ να τερματίσω την λειτουργία και των δύο. Σας ευχαριστώ όλους!”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τραμπ τα έβαλε τώρα με την «κακή» Amazon: «Για χάρη της υποφέρουν χωριά και πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με αυτές τις αναρτήσεις του ο Μπαράκ Ομπάμα απέσπασε τα περισσότερα «like» στο Twitter

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Πλήγμα για Τραμπ: Παραιτήθηκαν τρεις CEOs από το Συμβούλιο Αμερικανικής Βιομηχανίας