• Top Stories

    Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη

    • NewsRoom
    Βαρκελώνη


    Νεκρός έπεσε από τα πυρά των αστυνομικών ο μαροκινής καταγωγής τρομοκράτης Γιουνές Αμπουγιακούμπ που αιματοκύλισε την Βαρκελώνη και νωρίτερα ζώστηκε με ψεύτικα εκρηκτικά στην κοινότητα Σουμπιράτς.

    Η καταλανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι σκότωσαν τον 22χρονο Μαροκινό στα δυτικά της Βαρκελώνης, αφού νωρίτερα μια γυναίκα είχε ενημερώσει τις αρχές για την παρουσία ενός υπόπτου στην περιοχή.

    «Επιβεβαιώνουμε ότι το πρόσωπο που σκοτώθηκε στο επεισόδιο στο Σουμπιράτς είναι ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη», ανέφερε στο Twitter η Mossos d’Esquadra, η αστυνομία της Καταλονίας.

    Νωρίτερα η αστυνομία διευκρίνισε ότι ο Αμπουγιακούμπ είχε σκοτώσει άλλον έναν άνδρα, για να κλέψει το αυτοκίνητό του και να διαφύγει μετά την επίθεση στη λεωφόρο Λα Ράμπλα.

    Γιουνές Αμπουγιακούμπ

    Νωρίτερα, η ισπανική αστυνομία είχε εκδώσει πανευρωπαϊκό ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού μαροκινής καταγωγής άνδρα, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο την περασμένη Πέμπτη, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 100 ακόμα.

    Ενδεικτικά του πόσο επικίνδυνος εκτιμήθηκε από την αστυνομία ο Αμπουγιακούμπ είναι όσα αναφέρονταν στην επίσημη ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας. «Είναι επικίνδυνος και μπορεί να είναι οπλισμένος. Καταζητείται ως ο φερόμενος δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη στις 17 Αυγούστου. Ήταν ο οδηγός του βαν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Ρυτό Κορινθίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισπανία: Τους δεκαπέντε έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαρκελώνη: Ο Γιουνές Αμπουγιακούμπο οδηγός του φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο



    ΣΧΟΛΙΑ