• Πολιτική

    Τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη: Επίσημα πλέον 13 οι νεκροί και 50 οι τραυματίες (video-pics) (upd)

    • NewsRoom


    Βαρύς είναι απολογισμός του τρομοκρατικού χτυπήματος που σημειώθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στην Βαρκελώνη.

    Τοπικός αξιωματούχος της Βαρκελώνης ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα μέσω Twitter ότι ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός της επίθεσης είναι 13 νεκροί και τουλάχιστον 50 τραυματίες!

    Η αστυνομία της Καταλονίας διευκρίνισε σε ένα tweet ότι 10 από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

    Η καταλανική αστυνομία (Mossow d’ Esquadra) επιβεβαίωσε ότι έχει συλλάβει έναν άνδρα και ότι αντιμετωπίζει την επίθεση στη Βαρκελόνη ως “τρομοκρατική ενέργεια”. Απαντώντας στις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία διαβεβαίωσε επίσης ότι “δεν υπάρχει κανείς οχυρωμένος σε μπαρ στη Βαρκελώνη”.

    Νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς έπεσε ο ένας από τους δράστες της επίθεσης που διαπράχθηκε με ένα φορτηγάκι στο κέντρο της Βαρκελώνης το απόγευμα, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα LaVanguardia.

    Το χρονικό της επίθεσης

    Το απόγευμα της Πέμπτης ένα βανάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στην περιοχή Ράμπλας, από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχής της Βαρκελώνης, με αποτέλεσμα να τραυματίσει πολλούς ανθρώπους, έγινε γνωστό από την αστυνομία της Καταλονίας (βορειανατολική Ισπανία).

    Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ πληροφορίες που μεταδίδει η ισπανική El Pais αναφέρουν ότι αφού, έριξαν το βαν πάνω στο πλήθος διέφυγαν με τα πόδια και αυτή την ώρα βρίσκονται ταμπουρωμένοι μέσα σε ένα εστιατόριο.

    https://youtu.be/CfT1D3Jug3k

    Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη

    «Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλας της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα βανάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.

    Η περιοχή αποκλείστηκε από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Επιπλέον, πέντε ασθενοφόρα και είκοσι περιπολικά έχουν σπεύσει στην περιοχή, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό με το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη είναι “τρομοκρατική ενέργεια”.

    Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Καταλονίας κάλεσαν τους πολίτες να αποφύγουν την Plaça de Catalunya, όπου συνέβη το περιστατικό, ενώ ζήτησαν να κλείσουν οι σταθμοί του μετρό και του σιδηροδρόμου κοντά στο σημείο.

    https://twitter.com/h_stewart03/status/898213375951478784

    Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έπειτα από την επίθεση στη Βαρκελώνη και χαρακτήρισε προτεραιότητα το να προσφερθούν φροντίδες στους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί.

    Βρέθηκε το δεύτερο φορτηγάκι που αναζητούσε η αστυνομία σε σχέση με την επίθεση στη Βαρκελώνη

    Το δεύτερο φορτηγάκι που αναζητούσε η καταλανική αστυνομία και φέρεται ότι σχετίζεται με την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στη Βαρκελώνη, εντοπίστηκε κοντά σε ένα φαστ-φουντ, στη λεωφόρο Μανλέου του Βικ, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα La Vanguardia.

    Από τον Ιούλιο του 2016 τζιχαντιστές έχουν χρησιμοποιήσει οχήματα με τα οποία έπεσαν πάνω σε κόσμο σε επιθέσεις στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα τον θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων στη Νίκαια, το Βερολίνο, το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη.

    Και δεύτερο περιστατικό

    Ένας οδηγός χτύπησε με το αυτοκίνητό του δύο αστυνομικούς που επάνδρωναν σημείο ελέγχου στη Βαρκελώνη έπειτα από την επίθεση με φορτηγάκι που διαπράχθηκε στο κέντρο της πόλης κι είχε συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες, γνωστοποίησε η καταλανική αστυνομία μέσω Twitter.

    Ισπανικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

    Δεν έχει διασαφηνιστεί μέχρι τώρα αν το συγκεκριμένο συμβάν συνδέεται με την επίθεση στο κέντρο της πόλης, στη λεωφόρο Λας Ράμπλας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σοβαρό τροχαίο λεωφορείου με φορτηγό στη Γερμανία – Νεκροί 18 άνθρωποι (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι άνδρες της επίθεσης στο Λονδίνο είχαν προσπαθήσει να νοικιάσουν ένα φορτηγό 7,5 τόνων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα: Αγωνία για το 12μελές πλήρωμα



    ΣΧΟΛΙΑ