Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Την πιθανότητα «στρατιωτικής αντίδρασης» εξετάζουν ΗΠΑ και Νότια Κορέα ενάντια στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν

Κορυφαίοι αξιωματικοί των ένοπλων δυνάμεων από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα συζήτησαν σχετικά με τις «επιλογές μιας στρατιωτικής αντίδρασης» μετά τη νέα εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) στην οποία προχώρησε νωρίτερα σήμερα η Πιονγκγιάνγκ, γνωστοποίησε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Τις «επιλογές» αυτές συζήτησαν αρχικά ο στρατηγός των Πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, κι ο ναύαρχος Χάρι Χάρις, επικεφαλής της διοίκησης Ειρηνικού (USPACOM) των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, οι οποίοι αργότερα συνομίλησαν για αυτές με τον στρατηγό Λι Σουν-τζιν, αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

«Κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης οι Ντάνφορντ και Χάρις επαναβεβαίωσαν την αταλάντευτη δέσμευση τους στη συμμαχία ΗΠΑ – Δημοκρατίας της Κορέας. Οι τρεις ηγέτες συζήτησαν επίσης στρατιωτικές επιλογές αντίδρασης», δήλωσε ο πλοίαρχος Γκρεγκ Χιξ, εκπρόσωπος του Ντάνφορντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να αψηφά τη Δύση – Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση με μαχαίρι σε σούπερ μάρκετ στο Αμβούργο – Ένας νεκρός, συνελήφθη ένας ύποπτος (pics)