Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Τα κρυφά σχέδια του Αλέξη Τσίπρα – Πώς σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την κόντρα ΝΔ-Καμμένου

Τσίπρας

Τα επόμενα βήματά της για την περίοδο μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης σχεδιάζει η κυβέρνηση. Και όπως φαίνεται το Μαξίμου προτίθεται να αντιπαρατεθεί σκληρά με την αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο σε θέματα οικονομίας, αλλά πρωτίστως σε θέματα καθημερινότητας, όπως και διαπλοκής.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του mononews.gr η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα διεξαχθεί στην Βουλή την μεθεπόμενη Δευτέρα για να αναδείξει θέματα που πλήττουν την Νέα Δημοκρατία. Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να συντηρήσει το ζήτημα του noor 1 σε μία προσπάθεια να ταυτίσει την αξιωματική αντιπολίτευση με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Και όπως φαίνεται μάλλον έχει πεισθεί ότι ένας «πόλεμος» με κάποια κέντρα συμφερόντων που συνδέονται –κατά την άποψη του Μαξίμου- με την ΝΔ, θα ωφελήσει την κυβέρνηση.

Η εβδομάδα που πέρασε δεν ήταν η καλύτερη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν αναλογιστεί κανείς το δυσεπίλυτο θέμα με τους συμβασιούχους των ΟΤΑ αλλά και τα μπλεξίματα που προκάλεσε η επιβολή προστίμου σε όσους έχουν ανασφάλιστα οχήματα λόγω μη διασταυρωμένων στοιχείων. Σε συνδυασμό με τις εικόνες του συγκυβερνήτη στρατιωτικού ελικοπτέρου Πάνου Καμμένου, οι εντυπώσεις από το Eurogroup γρήγορα εξανεμίστηκαν. Όμως το πρωθυπουργικό περιβάλλον θεωρεί ότι εν αναμονή των εξελίξεων στην οικονομία και των αποφάσεων της ΕΚΤ για το QE η κυβέρνηση μπορεί να αξιοποιήσει τον πολιτικό χρόνο με επίθεση στην Πειραιώς.

Για το Μαξίμου θα ήταν βούτυρο στο ψωμί του μία απόφαση της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής εις βάρος του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου. Έτσι –λένε κυβερνητικές πηγές- θα άνοιγε μία τριήμερη συζήτηση στην Βουλή κατά την οποία η ΝΔ δεν θα μπορούσε να αποφύγει το να ακουστούν ονόματα και διευθύνσεις. Όμως η Πειραιώς δεν είναι διόλου βέβαιο ότι θα πέσει σε αυτήν την παγίδα. Εξ αυτού του λόγου τις δύο τελευταίες ημέρες έχει απλώσει την κριτική της προς το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας ξεφεύγοντας από την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον ισοβίτη που καταδικάστηκε για ναρκωτικά. Οι καταγγελίες επεκτείνονται στην άσεμνη γραβάτα που ποστάρισε στα social media ο …υιός του υπουργού καθώς και στην επιθυμία του κ. Καμμένου να πιλοτάρει στρατιωτικά ελικόπτερα.

Πίσω από την κριτική αυτή βρίσκεται μία βαθύτερη επιθυμία της Πειραιώς να προκαλέσει ρήγμα στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει φανεί, αντιθέτως το πρωθυπουργικό γραφείο παρέσχε απόλυτη κάλυψη στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Με αυτά και μ’ αυτά η κυβέρνηση επιχειρεί να ροκανίσει τον χρόνο έως ότου κατασταλάξει στις αποφάσεις της για τον κατάλληλο χρόνο εξόδου στις αγορές . Το θέμα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, στόχος όμως παραμένει μία πρώτη δοκιμαστική έξοδος πριν από το τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Χάκαραν την ιστοσελίδα του Τσίπρα και απείλησαν για την Αγιά Σοφιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παπαδημητρίου: «Βλέπει» ανάπτυξη 2% της ελληνικής οικονομίας το 2017

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μέρκελ: Πρέπει να μπω για μια μέρα στη θέση του Τσίπρα