Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Στοκχόλμη: Σοκάρουν οι περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων – «Άκουσα έναν κρότο… και μετά ανθρώπους να ουρλιάζουν»

Στοκχόλμη

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη. Οι πρώτες εικόνες από το σημείο, όπου το φορτηγό σκόρπισε το θάνατο, προκαλούν ανατριχίλα. Οι έως τώρα διαθέσιμες και μη επισήμως επιβεβαιωμένες κάνουν λόγο για τουλάχιστον οκτώ σοβαρά τραυματισμένους, με το συνολικό αριθμό των τραυματιών να ξεπερνά τους είκοσι ανθρώπους.

Οι μαρτυρίες των αυτόπτων μαρτύρων σοκάρουν

Η 66χρονη Leander Nordling βρισκόταν στο τμήμα αρωμάτων του πολυκαταστήματος Åhléns όταν ξαφνικά άκουσε ένα δυνατό κρότο: «Άκουσα ένα θόρυβο σαν βόμβα που εξερράγη και άρχισαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από την κύρια είσοδο. Όλα πνίγηκαν στον καπνό. Υπήρχαν πολλοί φρουροί που μας υποδέχτηκαν έξω και μας συμβούλευσαν να απομακρυνθούμε από την περιοχή αμέσως».

Μια γυναίκα που έτυχε να βρίσκεται στον πολυσύχναστο δρόμο, δήλωσε: «Βρισκόμασταν μέσα σε ένα κατάστημα παπουτσιών όταν ξαφνικά άκουσα έναν κρότο… και μετά ανθρώπους να ουρλιάζουν.»

«Πήγαινα στον κεντρικό δρόμο, όταν ένα μεγάλο φορτηγό ήρθε από το πουθενά. Δεν μπορούσα να δω πως, αλλά βγήκε εκτός ελέγχου. Είδα να έχει πέσει πάνω σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους. Έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα από εκεί», περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας με το όνομα Δημήτρης.

Σουηδός πρωθυπουργός: Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα

«Η Σουδία δέχτηκε επίθεση» δήλωσε λίγο μετά την επίθεση ο Σουηδός πρωθυπουργός, Στέφαν Λεβέν, ενημερώνοντας το λαό ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η δολοφονική πορεία του φορτηγού στο κέντρο της Στοκχόλμης ήταν τρομοκρατικό χτύπημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άστραψε και βρόντηξε ο Πούτιν για τον βομβαρδισμό στη Συρία: Ήταν επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το’πε και το’κανε ο Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με 59 πυραύλους τη Συρία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: LIVE: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος στη Στοκχόλμη – Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες