Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Στις 15 -16 Μαΐου ψηφίζονται στη Βουλή τα νέα μέτρα – Ποιες οι επόμενες κινήσεις Τσίπρα

Τσίπρας

Τι κι αν τα νέα μέτρα αναμένεται να υπογραφούν εντός ολίγων ωρών, από το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους, στις οποίες περιλαμβάνονται και η ψηφοφορία στη Βουλή.

Το χρονοδιάγραμμα ωστόσο είναι εξόχως ασφυκτικό και δεν αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις. Πιο συγκεκριμένα, στις προθέσεις των κυβερνητικών είναι αφού καταρτιστεί το νομοσχέδιο και πάρει το δρόμο για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να κατατεθεί στις επιτροπές πιθανότατα 7-10 Μαΐου. Ο πρωθυπουργός αναχωρεί για το Πεκίνο στις 12 όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 15 του μήνα ενώ το νομοσχέδιο -που θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος- αναμένεται να ψηφιστεί το πιθανότερο στις 16 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι το «πακέτο» θα περιέχει το σύνολο των μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2019.

Τσίπρας καλεί βουλευτές για τονωτικές ενώσεις της κυβέρνησης
Την ίδια ώρα, η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπως και των οργάνων του κόμματος θεωρείται από όλους ζήτημα εικοσιτετραώρων. Στις δημόσιες τοποθετήσεις τους όλοι εμφανίζονται σίγουροι πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι συμπαγής και πως οι 153 θα στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, μέχρι να ψηφιστούν τα επώδυνα μέτρα δεν παύει να υφίστανται άπαντες μια δοκιμασία και γι’ αυτό θα προηγηθούν οι ανάλογες τονωτικές ενέσεις.

Μέσα σε όλα αυτά, εντύπωση προκαλεί και η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε που εμφανίστηκε μεν «υποχωρητικός» δηλώνοντας ότι θα μπορούσε να κλείσει η αξιολόγηση στο επικείμενο Eurogroup, δεν δίστασε όμως να «καρφώσει» την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι έχει υποσχεθεί περαιτέρω προσαρμογή των συντάξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Η νέα εποχή ξεκίνησε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Limit up κερδών για τη ναυτιλιακή του

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πήτερ Λιβανός: «Χτύπησε» τζακ-ποτ ο εφοπλιστής