Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Στην Κοζάνη για το πρώτο περιφερειακό συνέδριο ο Τσίπρας

Σήμερα, Τετάρτη, ξεκινάει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα 13 περιφερειακά συνέδρια με βασικό αντικείμενο συζήτησης την παραγωγική ανασυγκρότηση. Συγκεκριμένα, ξεκινάει από την Δυτική Μακεδονία και την Κοζάνη. Ο σκοπός της κυβέρνησης, είναι εντός καλοκαιριού να συνεχιστούν οι ρυθμοί για τόνωση της ανάπτυξης, για να υπάρχει θετικό κλίμα για την Οικονομία.

Αυτή είναι και η αιτία που ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει την επιθυμία του να βρεθεί -προ καλοκαιρινών διακοπών- κοντά σε πολίτες ώστε να τους ακούσει και να μιλήσει μαζί τους για να γίνουν προσπάθειες επίλυσης κάθε προβλήματος.

Αυτά που αναμένεται να συζητηθούν στα συνέδρια αλλά και στις συναντήσεις με τους πολίτες, χωρίζονται σε τέσσερις θεματικές ενότητες και αφορούν: τις υποδομές και την προσπελασιμότητα, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη της υπαίθρου και τα σχετικά χρηματοδοτικά εργαλεία , το περιβάλλον και την ενέργεια , το ανθρώπινο δυναμικό, την απασχόληση, την έρευνα και την τεχνολογία.

Μαζί με τον κ. Τσίπρα θα βρίσκονται:  Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αρμόδιος για την Έρευνα, Κώστας Φωτάκης.