Στην Κίνα ταξίδεψε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Li Keqiang, στο Πεκίνο. Στην συνάντηση το παρών έδωσαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Wang Yi αλλά και υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν:

  •  τα ζητήματα της νέας μεταρρυθμιστικής πολιτικής της Κίνας η οποία δίνει έμφαση
  •  στον τομέα των υπηρεσιών, στον τομέα ICT (Information Communication Technology) καθώς και στην τόνωση της εσωτερικής κατανάλωσης εντός της Κίνας.
  •  οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Κίνας, με ιδιαίτερη έμφαση σε παλαιές και νέες επενδύσεις, όπως της Cosco.
  •  τα ζητήματα της πορείας της Ευρώπης
  •  και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης.
  •  οι διεθνείς πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας.

   Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός της Κίνας και η σύζυγός του παρέθεσαν δείπνο στο ζεύγος Αντώνη και Γεωργία Σαμαρά, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ειδική αίθουσα στην Απαγορευμένη Πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η αντιπολίτευση «καρφώνει» τον Αλέξη Τσίπρα: Πού είδε χαρούμενα πρόσωπα;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μητσοτάκης για Τσίπρα: Υποτιμά προκλητικά τη νοημοσύνη των πολιτών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Αλ. Τσίπρας στον Alpha: Υποκρισία τα περί Θάνου, «καλές πωλήσεις» στον Γ. Βαρουφάκη!