• Top Stories

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί την Τουρκία για την Αγία Σοφία

    • NewsRoom
    Αγιά Σοφιά


    Μετά την ΟΥΝΕΣΚΟ, μήνυμα στην Τουρκία για την Αγιά Σοφιά έστειλε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέσω του εκπροσώπου του, ζητώντας να την διατηρήσει με τέτοιο τρόπο θα τηρεί τις παραδόσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι λίγες μόνο μέρες πριν, οι Τούρκοι προκάλεσαν ξανά, διαβάζοντας το Κοράνι μέσα στον ναό που συμβολίζει τον ελληνισμό και τον χριστιανισμό, την νύχτα του Καντίρ, που είναι γιορτή για αυτούς. Μάλιστα, το όλο ζήτημα είχε την απόλυτη στήριξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Την είδηση για την θέση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Μαρκ Τόνερ.

    Έτσι, αφού προηγήθηκε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και της ΟΥΝΕΣΚΟ, που καταδίκασαν το γεγονός, ήρθαν και οι Αμερικανοί για να “συμμορφώσουν” τους γείτονες.

    «Η Αγία Σοφία είναι ένα μνημείο που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, ενέργειες όπως αυτή προσβάλουν τη διεθνή κοινότητα, η οποία οφείλει να κινητοποιηθεί δεόντως και να αντιδράσει. Καταφανώς απαράδεκτη πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών. Η Τουρκία να επιδείξει συμπεριφορά σύγχρονης και δημοκρατικής χώρας και να προστατεύσει τον οικουμενικό χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, σεβόμενη την μακραίωνη παράδοση του πανανθρώπινου αυτού μνημείου», ήταν η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Η UNESCO πήρε θέση για την πρόκληση των Τούρκων στην Αγία Σοφία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: «Οι Τούρκοι οφείλουν να σεβαστούν την Αγία Σοφία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προκαλούν και πάλι οι Τούρκοι: Κοράνι και προσευχή στην Αγία Σοφία (video-pic)



    ΣΧΟΛΙΑ