Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σοκ για τον Μακρόν: Αποχώρησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης

Μακρόν

Ο Εμμανουέλ Μακρόν και ο παραιτηθείς Φρανσουά Μπαϊρού (δεξιά)

Αλλεπάλληλα σοκ παθαίνει ο Εμμανουέλ Μακρόν και η κυβέρνησή του. Την Τρίτη, εντελώς ξαφνικά, υπέβαλε την παραίτηση της η υπουργός Άμυνας, Σιλβί Γκουλάρ.

Την Τετάρτη, ήταν η σειρά του υπουργού Δικαιοσύνης, Φρανσουά Μπαϊρού, να παραιτηθεί. Το κεντρώο του κόμμα, το MoDem, που συμμαχεί με τον Μακρόν, ταλανίζεται εδώ και λίγες ώρες από ένα σκάνδαλο. Έτσι, η γαλλική δικαιοσύνη, πραγματοποιεί έρευνες κατά στελεχών του κόμματος, για κατάχρηση χρημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν άργησε μετά από λίγο να ανακοινώσει την αποχώρησή της από την κυβέρνηση και η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μαριέλ ντε Σαρνέζ, ώστε να αναλάβει τη θέση της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του MoDem στη νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Αυτό ήταν και το τέλος των υπουργών από το MoDem στη νέα κυβέρνηση. Αναμένεται συνέντευξη Τύπου από τον Μπαϊρού, προκειμένου να αποκαλύψει τους λόγους αποχώρησής του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γαλλία: Νέα εντολή στον Φιλίπ για τον σχηματισμό κυβέρνησης έδωσε ο Μακρόν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κομισιόν: Τρομακτικά σενάρια με εκτίναξη του ελληνικού χρέους στο 241% του ΑΕΠ