• Top Stories

    Σόιμπλε: Ο Ερντογάν μπορεί να θέλει να εγκαθιδρύσει ένα είδος δικτατορίας στην Τουρκία

    • NewsRoom
    Σόιμπλε


    Για τον κίνδυνο εγκαθίδρυσης μιας δικτατορίας στην Τουρκία σε περίπτωση επικράτησης του «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου προειδοποίηση ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    «Μπορούμε να αντιληφθούμε, πράγματι, ως κάτι τέτοιο αυτό το σχέδιο συνταγματικής αναθεώρησης», απάντησε ο κ. Σόιμπλε αναφορικά με το ενδεχόμενο ο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιχειρεί να εγκαθιδρύσει «ένα αυταρχικό καθεστώς, ήτοι μια δικτατορία» στην χώρα του, μετά το δημοψήφισμα.

    «Όταν παρατηρούμε την εξέλιξή του (προέδρου Ερντογάν) τα τελευταία χρόνια», συνέχισε ο κ. Σόιμπλε «μπορούμε σίγουρα να βρούμε πολλούς λόγους και να αναλύσουμε. Όμως στην πραγματικότητα υπάρχουν ενδείξεις που προκαλούν ανησυχία».

    Μάλιστα ο κ. Σόιμπλε αποκάλυψε πως υπάρχουν Τούρκοι μετανάστες στην Γερμανία που δέχονται απειλές για τη ζωή τους σε περίπτωση που δεν ψηφίσουν υπέρ των αλλαγών που προωθεί η τουρκική κυβέρνηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκρήξεις δίπλα από το πούλμαν της Μπορούσια Ντόρτμουντ, λίγο πριν τον αγώνα με τη Μονακό – Αναβλήθηκε ο αγώνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport Greece

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλη κυκλοφορίας: Τι αλλάζει στον τρόπο καταβολής τους – Δείτε παραδείγματα



    ΣΧΟΛΙΑ