• Πολιτική

    Σόιμπλε: Δεν φταίω εγώ που οι εφοπλιστές στην Ελλάδα δεν πληρώνουν φόρους (upd)

    Σόιμπλε


    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε «Μην κατηγορείτε εμένα για τα δομικά προβλήματα στην Ελλάδα» έπειτα από πληροφορίες που θέλουν το Βερολίνο και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να βάζουν στο στόχαστρο την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τη μετάθεση των ουσιαστικών αποφάσεων για το χρέος, μεταδίδει το skai.gr επικαλούμενο Bloomberg.

    Λίγο πριν, Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας στο Bloomberg, τόνισε ότι η Ελλάδα ίσως να μην πάρει τη βελτιωμένη πρόταση για το πακέτο ελάφρυνσης του χρέους που περιμένει στο επόμενο Eurogroup.

    «Οι πιστωτές της ευρωζώνης είναι απίθανο να δεσμευτούν σε περαιτέρω λεπτομέρειες για τα μέτρα και μετά την επέκταση της περιόδου λήξεως των δανείων διάσωσης που συζητήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα», επεσήμαναν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι μιλώντας στο πρακτορείο.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Βγήκε με την υπόσχεση να καταργήσει τα φορολογικά προνόμια για τους εφοπλιστές, αλλά τίποτα δεν έγινε.»  Και υπογράμμισε πως η κατάσταση στη χώρα δεν είναι ανταγωνιστική.

    Όπως σημείωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα υποστήριξε ότι η ευθύνη επιμερίζεται στην Ελλάδα και την «ελλειμματική λειτουργία των κρατικών δομών της». «Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει υπό τις ισχύουσες προϋποθέσεις συμμετοχής σε ένα σταθερό νόμισμα με χαμηλά επιτόκια, τότε θα πρέπει να θέσει την οικονομία και τον κρατικό της μηχανισμό σε κατάσταση που να διασφαλίζεται αυτό μακροχρόνια. Έγιναν πολλά, αλλά όχι αρκετά», συμπλήρωσε.

    Μια τέτοια συμφωνία από μόνη της δεν είναι αρκετή για να πείσει την ΕΚΤ να αρχίσει να αγοράζει ομόλογα, δήλωσαν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με αυτό το ριζίτικο αποχαιρέτησαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη : «Σήκω απάνω αρχηγέ, μην μας αφήνεις τώρα…» (Δείτε εικόνες)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Κουρουμπλής: Τον Ιούλιο η απόφαση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευάγγελος Μυτιληναίος: Γιγάντια επένδυση 400 εκατ. ευρώ – Κατασκευάζει νέο εργοστάσιο αλουμίνας



    ΣΧΟΛΙΑ