• Top Stories

    Σκουρλέτης: «Να πάμε σε Σύνοδο Κορυφής, απαισιόδοξα τα πράγματα στο Eurogroup»

    Πάνος Σκουρλέτης

    Πάνος Σκουρλέτης


    Ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real FM παραχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης, στην οποία, μεταξύ άλλων, μίλησε για την Σύνοδο Κορυφής που πρέπει να βάλει στόχο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με στόχο την επίλυση του ελληνικού ζητήματος. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «κάποιες διαρροές από Ευρωπαίους αξιωματούχους -αν και δεν είναι στην πρόθεσή τους- μας βοηθάνε τα μάλα. Διότι μας βγάζουν από το δίλημμα, αν θα δεχθούμε ή θα απορρίψουμε εκ νέου τις προτεινόμενες λύσεις στο Eurogroup, που αποτελεί εξάλλου και μη θεσμικό όργανο, ώστε να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής»!

    Σε ερώτηση που του τέθηκε για την συνεδρίαση του Eurogroup:

    «Τα πράγματα είναι αρκετά πιεστικά. Δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι έτσι όπως, πια, διαμορφώνεται μέρα με την ημέρα το σκηνικό και το κλίμα, πηγαίνοντας προς την επόμενη συνάντηση, δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε. Κατά συνέπεια, γνωρίζουμε τι θέλουμε, ενδεχομένως να οδηγηθούμε και στη Σύνοδο Κορυφής, πια, προσπαθώντας να πολιτικοποιήσουμε το ελληνικό ζήτημα».

    Στο ενδεχόμενο της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών,όμως, όπως είπε υπάρχει η ανάγκη του διαλόγου: «Μια τέτοιου είδους θεσμική λειτουργία είναι πάντα χρήσιμη. Αρκεί όμως να υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις. Καλώς ή κακώς, κακώς θα έλεγα εγώ, η μέχρι τώρα στάση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν δείχνουν ότι είναι διατεθειμένες να συμπαραταχθούν σε μία ενιαία στάση γύρω από τα θέματα του χρέους», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκκενώνεται ο χώρος του Ελληνικού από τους πρόσφυγες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΑΕΔ: Καταργείται το επίδομα των 60 ευρώ για τους άνεργους έως 29 ετών

     



    ΣΧΟΛΙΑ